Letošnja Fantazima je zaradi aktualnih razmer drugačna. Kljub vsemu pa se mesto Koper tudi letos lahko pohvali z bogato praznično razsvetljavo.

Kilometri utripajočih svetlobnih verig, svetleči elementi z živalskimi motivi in pravljične figure različnih oblik ter umetniške svetlobne instalacije so tudi letos del dekorativne mestne razsvetljave.

Fantazima 2020/21  pa prinaša tudi nekaj novosti, zlasti na Prešernovem trgu, Kardeljevi ploščadi, delu Pristaniške ulice, Verdijevi ulici in Titovemu trgu. Na slednjem se poleg okrašenih mestnih palač bleščijo veličastna kočija in krogle z okraski, medtem ko je Verdijeva ulica po novem okrašena s svetlečimi kroglami. Na Prešernovem trgu je umeščen nov in izjemno atraktiven element v obliki srca, ki ob dotiku zažari v spremenjeni barvi, na Kardeljevi ploščadi pa kraljuje novoletno drevo s skoraj 30 tisoč prazničnimi lučkami, ki s 15 metri višine velja za najvišje umetno drevesce v državi. Ob drevesu je tudi svetlobni jelenček.

V Hlavatyjevem parku pri tržnici znova sije svetlobni živalski vrt z velikimi 3D živalskimi motivi, na Carpacciovem trgu lahko še naprej občudujete zlato oljko, osvetljeno s kombinacijo hladno-toplih belih svetil LED, prav tako je tudi letos utrdba Bastion dekorirana v obliki darila z rdečo svetlečo pentljo. S tematskimi unikatnimi elementi ostajajo okrašena vsa krožišča ob vstopu v mestno središče, Čevljarsko in Kidričevo ulico pa razsvetljujejo svetleče zvezdnato nebo in svetleče krogle. Ukmarjev trg z Božičkom in kočijo ter snežaki tudi letos razveseljuje zlasti najmlajše obiskovalce, medtem ko se je svetlobni medvedek preselil na trg med kavarno Triglav in čajnico Vanilla.

Svetlobnih elementov in okraskov je še veliko več, zato je obisk Kopra v pozno popoldanskem in večernem času tudi letos posebno doživetje. Seveda vas letos vabimo k obisku ob spoštovanju vseh veljavnih ukrepov in omejitev.

Da ne boste spregledali kakšenga svetlobnega elementa, smo za vas pripravili posebno zgibanko, ki vas bo vodila po čarobno okrašenem Kopru.

Pred odhodom domov v mestnih kavarnah, slaščičarnah in pri drugih ponudnikih, ki nudijo osebni prevzem, lahko nakupite praznične dobrote, ob katerih boste uživali v varnem objemu svojega doma in svojih najbližjih.

Predlagamo vam tudi ogled videa, ki je nastal ob letošnjem prižigu lučk. Zaradi omejitev ob prižigu ni bilo možno izpeljati tradicionalne prireditve, kljub temu pa nam video pričara praznično vzdušje.  

  

Letošnja Fantazima v Kopru prinaša tudi dve nagradni igri. S fotografijami doma okrašenih božičnih drevesc in fotografijami praznično okrašenega mesta Koper se lahko dokopljete do izjemno privlačnih nagrad.

Splošni pogoji za izvedbo nagradnih iger so dostopni na spodnjih povezavah:

Vabljeni k sodelovanju!