Dvorana Osnovne šole Koper je sinoči pokala po šivih, saj se je tam zgodil težko pričakovani dobrodelni koncert, ki je bil namenjen prvi veliki zmagi 19-mesečnega Krisa Zudicha iz Kopra in njegovim prijateljem – otrokom, ki tako kot Kris potrebujejo sredstva za nujna zdravljenja.

Na velikem odru so se na pobudo kitarista Marka Hrvatina združila znana imena slovenske glasbene scene, ki so v tri ure trajajočem koncertu s svojimi nastopi in skrbno izbranimi pesmimi pričarala večer, poln čustev in pozitivne energije. S svojimi nastopi so številne obiskovalce dobrodelnega koncerta, ki je potekal v soorganizaciji Radia Capris in družbe Koda Events, popolnoma prevzeli Challe Salle, Anika Horvat, Jan Plestenjak, Slavko Ivančić, Nina Pušlar, Žiga Rustja, Lea Sirk, Iztok Novak – Easy, Manca Špik, Kvatropirci, Rudi Bučar, Drill in Massayah, Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič in zaseba Gedore, ki so se odpovedali honorarju.

Koncert je imel v prvi vrsti dobrodelno noto, od prodaje vstopnic je bilo zbranih kar 8.000 evrov, ki jih bodo namenili za zdravljenje enega od Krisovih prijateljev. Zgodbo dečka, ki mu bodo pomagali, bodo v kratkem javno predstavili v društvu Palčica Pomagalčica, kjer bodo poskrbeli tudi za to, da bodo zbrana sredstva namensko porabljena. Dogodka so se udeležili tudi župani občin slovenske Istre – župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, župan občine Izole Danilo Markočič in župan občine Piran Đenio Zadković.

Koncert so z brezplačno uporabo dvorane podprli v Osnovni šoli Koper, brezplačno varovanje so omogočili pri TCP varovanju, zdravniško oskrbo Coro Medico, brezplačno ozvočenje pa Bumerang produkcija. Prireditev so podprli tudi Mestna občina Koper, Marjetica Koper, Gasilska brigada Koper, Eventim, Sazas, Agraria Koper in Color print.

Foto: Jaka Ivančič