Na Domačiji Butul skrbimo za približno 2 hektara vinogradov, ki se razprostirajo od tistih zasajenih pod vasjo Manžan, v Vanganelski dolini, in tistih na 80 metrih nadmorske višine in tistih, posajenih 100 metrov nad morjem, kamor seže pogled preko koprskega zaliva do Julijskih alp in Dolomitov.
Trte boža sonce in vpliv morja in morske soli ter lapornata istrska zemlja, ki skrbi, da naše trte malvazije in refoška dobijo posebno mineralnost, ki se odraža v kvaliteti vina.
Smo peta generacija, ki skrbimo za trte, grozdje in vino. S spoštovanjem naravnih danosti vinogradnega okoliša oživljamo tradicijo vinogradništva in izvirnih postopkov vinarstva slovenske Istre. Pridelujemo avtohtoni vrsti in sicer malvazijo in refošk. Tu jih od vedno imenujemo belo in črno vino. Čeprav zadnja leta, takšno pridelavo belih maceriranih vin, kot jo imamo tradicionalno mi, imenujejo oranžna vina, je to naša tradicija. Za začetek fermentacije ne uporabljamo nobenih selekcioniranih kvasovk, temveč so vse fermentacije spontane, avtohtone domače kvasovke iz našega vinograda. Našim vinom pred stekleničenjem ne dodajamo žvepla in tudi pred stekleničenjem dodamo le minimalne količine. V kleti ne kontroliramo temperature in ob stekleničenju vin ne filtriramo. Kljub butični pridelavi vina imamo v naši kleti vedno na voljo približno deset različnih »etiket« našega vina, #butulwineselection.
Na Domačiji Butul imamo vodene degustacije naših vin. Ob dogovoru dodamo tudi istrske prigrizke ali dogovorjene menuje, skupaj z gosti pa si tudi ogledamo naše vinograde.