Ob težko pričakovanem zaključku šolskega leta se bo na zelenici za Skate parkom Koper ta teden odvil največji mladinski festival v slovenski Istri, CMoKFEST. Festival, ki ga v organizaciji Centra mladih Koper soustvarjajo mladi, bo letos potekal od četrtka, 20. 6., do vključno sobote, 22. junija. Program bo pester, med drugim pripravljajo dva koncertna večera, igre na prostem in stand up večer.

V četrtek, 20. junija, bo zelenica Mladinskega centra Markovec City gostila velikane slovenske komedije. Na stand up večeru bodo nastopili Gašper Bergant, Alen Mastnak in Aljaž Poredoš. Ljubitelji komedije so vabljeni na Cesto na Markovec 65/a ob 20.30. Prvi koncertni večer bo v petek, 21. junija, na zelenici za Skate parkom Koper. Na odru se bodo v okviru KŠOK-ovega Gimfesta zvrstile mlade zasedbe, kot so FiftyFifty, Liquid Gasoline ter DJ Koro, za CMoKFEST-ov »gran finale« pa bo poskrbela hrvaška synth pop zasedba, Svemirko. Koncert prične ob 21. uri.

V soboto, 22. junija, bodo na svoj račun prišli ljubitelji alternative. Od 22. ure dalje bodo oder zasedali DJ-ki Warrego Valles, Smedja in Smetke ter še veliko drugih punkovskih bendov.

Celotno dogajanje za Skate parkom Koper bodo spremljale tudi različne igre na prostem. Vstop na celoten festival je brezplačen. Lepo vabljeni. Več informacij je na voljo tukaj.