Vljudno Vas vabimo, da se nam pridružite na jubilejnih 50 let Praznika refoška in slovenske Istre, ki bo med 20.5.2022 in 22.5.2022 v Marezigah.

Ta konec tedna je po dveh letih prisilnega premora na sporedu legendarni Praznik refoška in slovenske Istre. Dogajanje bo zaznamoval pester kulturni, zabavni, ter kulinarični program, ki bo namenjen raznolikim starostnim kategorijam. Vsak posamezen dan dogajanja bo imel svojo tematiko in slogan.

PETEK, 20.5.2022

DAN VINOGRADNIKOV

V petek bomo z dogajanjem pričeli ob 20. uri, ko bodo vinarji ponujali degustacije nagrajenih vin. Obenem pa bodo krajani in krajanke predstavili svoje kulinarične dobrote istrske kuhinje. Uro kasneje, ob 21. uri, pa je načrtovan začetek zabavnega programa, ki ga bo zaznamoval koncert Mladena Grdovića – kultnega dalmatinskega pevca.

SOBOTA, 21.5.2022

REFOŠK IN KULINARIKA

Pestro sobotno dogajanje bomo, ob 10. uri, otvorili s tradicionalnim Pokalom Praznika refoška v Balinanju. Uro kasneje se bodo otvorila vrata marežganske Kanave, kjer bodo gostje lahko poskusili nagrajena vina in ostale kulinarične dobrote istrske kuhinje. Praznik refoška nikakor ni pravi brez nastopa Pihalnega orkestra Marezige, ki je na sporedu ob 16. uri. Sledil bo tradicionalni sprehod med refoški in istrsko kulinariko. Ob 20. uri pa bomo skupaj nazdravili in uživali ob nastopu legendarne Skupine Platana in gostov kot so Slavko Ivančič, Klapa Semikanta, Stevo Vujič in še veliko drugih. Ob 00:00 pa nas bo globoko v noč popeljala zabava s Skupino Tequila!

NEDELJA, 22.5.2022

DEŽELA REFOŠKA VABI

Nedeljsko dopoldne bo zaznamovano s strani degustacije nagrajenih vin in okušanjem dobrot istrske kuhinje, ki se bo proti popoldnevu prelevil v sprehod med vinogradi refoška in istrsko kulinariko. Ob 16. uri pa bomo priča razglasitvi šampiona refoška in obenem kronanjem kralja refoška, ki ga bodo opravili člani združenja slovenskega reda vitezov vina – omizje za slovensko Istro in Kras. Sledili bodo govorni nastopi slovenske vinske kraljice Ane Protner in vinske kraljice slovenske Istre Nike Glavina. Zabavni program pa bodo zaznamovali Rudi Bučar, Ansambel Skrivnost in Duo Zemljotres.

Lepo vabljeni, da se imamo ob dobrem vinu in odlični glasbi lepo kot v preteklosti. Se vidimo v Marezigah!

Več o dogodku zasledite TUKAJ

vino
Foto: Jaka Ivančič

Info: praznikrefoska@gmail.com

Praznik_refoska_letak-2022