Vabimo vas na otvoritev skupinske razstave
35 LET GALERIJE INSULA
v četrtek 30. junija ob 20.30 uri v Libertas Koper.

Obiskovalci si bodo lahko razstavljena dela ogledali vse do sobote, 27. avgusta, med sredo in soboto med 18. in 21. uro.

LIKOVNA USTVARJALNOST V SLOVENSKI ISTRI
Galerija Insula praznuje v letu 2022 petintrideset let delovanja. Galerija je pod upravo Društva likovnih umetnikov Insula v tem času občutno prispevala k promociji in uveljavitvi likovnih umetnikov Južno primorske regije. V njenih prostorih se je predstavilo preko tisoč ustvarjalcev. Tradicionalno je društvo obletnice galerije obeležilo z večjimi skupinskimi razstavami. Tako tudi letos pripravlja pregledno razstavo na kateri razstavljajo avtorji, ki predstavljajo našo aktualno likovno produkcijo in pa avtorji polpretekle dobe, pomembni umetniki, člani društva, ki so v času delovanja Insule prispevali k likovni ustvarjalnosti na našem teritoriju. Sodeluje 61 avtorjev, profesionalnih likovnikov.

Gre za razstavo, ki je tematsko odprta, ni podrejena določeni vsebini in avtorjev ne omejuje v nobenem smislu. Tako predstavlja nekakšno zrcalo določene kulturne dejavnosti v času in prostoru.

Mestna občina Koper je za razstavo ponudila prostor nekdanjega skladišča soli Libertas, prostor v katerem je društvo lani soorganiziralo tudi Majski salon 2021.

Na otvoriti, ki bo 30. junij 2022 ob 20.30 uri, bo predstavljena tudi publikacija »Pregled likovne ustvarjalnosti v Slovenski Istri preteklih desetletij«, avtorja Dejana Mehmedoviča, ki bo izšla ob razstavi.