Društvo JUGNA in Zavod Traven vas vabita na delavnico suhozidne gradnje kot priložnost za izpopolnjevanje veščine gradnje suhega zida

V petek in soboto, 24. in 25 julija 2020, v Zabavljah, od 07.00 – 13.00.

Obnavljali bomo zadrževalni suhi zid ob cesti pred vasjo. Delavnico bo vodil priznani mojster suhega zida Dejan Zadravec.

Delavnica je brezplačna. Potrebno orodje, zaščitna sredstva (rokavice), toplo malico in napitke priskrbijo organizatorji. Obujte čevlje, ki vam ščitijo noge. Ne pozabite dati kaj na glavo zaradi sonca.

Število udeležencev je omejeno – covid določila. Zaželena je potrditev udeležbe do 23.07.2020 na e-mail: vinko.zupancic@gmail.com ali na tel. 041 609 884. V primeru slabega vremena, mokrega terena ali nepredvidenih dogodkov vas lahko tako obvestimo o preložitvi delavnice.

Navodila za pot in zbirališče udeležencev: V Zabavlje se lahko pripeljete po magistralni cesti do Gračišča, kjer skrenete na Beli Kamen in nato do vasi Popetre. V vasi skrenete na prvem ovinku ostro desno in se peljete proti Truškam. Na poti opazite smerno tablo Zabavlje, zavijete tam levo, nakar po nekaj sto metrih ugledate mesto delavnice pred vasjo Zabavlje (GPS: Zabavlje 7)
Če prihajate prek Sv. Antona iz smeri Kopra , pa se vozite vse do odcepa za Popetre in nato po isti poti naprej.