Festival Plavajoči grad tudi v Kopru: ulični umetniki, glasbeniki in cirkusanti.

Uradni program in program OFF:

 • Philippe Ducasse (Francija): Ah Bah Bravo!
  Interaktivi cirkuški šov: žongliranje, akrobatika in zabava za vso publiko.
 • Cami Basterra – Argentina: Américo
  Ulična umetnica Cami Basterra predstavlja arhetipski latino ženski karakter ulične prodajalke kave in slaščic, ki so še vedno del utripa latinskoameriških sosesk. S svojim vozičkom se ustavlja od vrat do vrat, je tudi pripovedovalka zgodb in raznašalka novic. Camy, ki si je nadela njen lik, uporablja vse predmete iz svojega vozička za akrobatske in žonglerske vragolije, publiki pa postreže s sveže skuhano kavo.
 • Performer MONK (Japonska) : Nirvana Show
  “Nirvana Show” predstavlja energetičnega mojstra ulične komedije, žongliranja in čarovnij, s čimer želi doseči svoj in svoje publike končni cilj: ‘Nirvano’.
 • MATITA (Slo): Kuharica Micka; miniaturka – prizor iz predstave Alica v čudežni deželi – Luknja kabare, v produkciji LG Ljubljana in Teatra Matita, režiserja Matije Solceta in igralca Mihe Arha, o tem, kako Kuharica Micka na lep poletni dan peče piškote za srčno kraljico, ob tem pa še pazi na dojenčka, ki se ji vtika v njeno delo in tako naredi vse skupaj še bolj smešno.
  OFF program: nenapovedani glasbeniki in drugi ulični umetniki, ki se bodo ustavili v Kopru ob svojih prijateljih v uradnem programu in poskušali zaslužiti kakšen sold tudi v svoj klobuk.

Organizator: Mednarodni center lutkovne umetnosti Koper in KD Plavajoči grad.
Prireditev sofinancirata Mestna občina Koper in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.