V okviru medreligijskega srečanja z naslovom “Mir tebi, Evropa! Mir tebi, Balkan!”, ki ga 17. in 18. junija koprska župnija pripravlja skupaj s Slovensko škofovsko konferenco in kjer sodelujejo različne verske skupnosti v Kopru, si ljubitelji glasbe lahko obetajo vrhunski sobotni vokalni in orgelski koncert.

17. junija se bodo na koncertu ob 21h v koprski stolnici predstavili mešani pevski zbor Vikra z mednarodno priznano zborovodjo Petro Grassi iz Slivnega pri Trstu in organist Šoštanjčan Jernej Mazej, ki se udejstvuje doma in v tujini. Vikra že od svojega začetka žanje uspehe na številnih tekmovanjih in poslušalcev nikoli ne pusti ravnodušnih.
Vikra in Mazej se bodo koprskim poslušalcem predstavili z orgelsko priredbo Vivaldijevega koncerta v h-molu, deli De Victorie, Durighellla, Bacha, Dupréja, Čopija, Ajdiča, Beca, Ebna, Ščeka in avtorsko kompozicijo Mazeja.
Koncertni program nas bo vsebinsko popeljal od Marijine hvalnice ob napovedi Jezusovega rojstva do velikonočne skrivnosti. Pod hvalnico Magnificat se je podpisal Ambrož Čopi, ki že več desetletij deluje v Kopru. Zadnji stavek Nedeljske glasbe Petra Ebna, ki ga bodo poslušalci lahko poslušali na koncertu,  se začne z oddaljenimi zvoki z bojišča in sklene s koralom Salve Regina kot molitvijo za mir.