V CMK se po nekaj letih vračajo velikani KULTUR SHOCK! Pri nas se bodo ustavili med evropsko turnejo z naslovom ”Back to the New Old World – 2022 tour”
Kultur Shock je gypsy punk band, ki nam pripravlja brodet iz rocka, metala in punka začinjen s tradicionalnimi balkanskimi dišavami.
Kot predskupina bo nastopila NUBIRA. Nubira je žanrsko širokogleda skupina s poldrugo ploščo avtorskih komadov, ki jih na koncertih dopolnjujejo s komadi, ki, verjamemo, blagodejno vplivajo na glasbeno angažiranost poslušalcev. Zgodovina skupine sega v sentimentalni moment, ko je nekaj osnovnošolcev v takratni zasedbi prvič zaigralo na šolskem odru, danes pa po večletnem nabiranju izkušenj (z upravičenim koronskim premorom) in glasbenem dozorevanju nastopajo na odrih, kjer publika povprašuje po nešablonskih in izvirnih povodih v zmerno prefinjeno glasbeno ekstazo.
Jedrna zasedba: Nils Rošker (vokal), Maraya Vlaj Koščak (bobni, bv), Timotej Volavšek (bas), Kristjan Vuk (kitara, bv), Martin Žmitek (harmonike)

https://www.facebook.com/NubiraTheBand
Vstopnice:
☛ V predprodaji:
• za mlade do 30. leta: 7 EUR
• za ostale: 12 EUR
Predprodaja od 7. 7. dalje v TIC Koper (Turistično-informacijski center Koper se nahaja v Pretorski palači, Titov trg 3). Vstopnice lahko kupite vsak dan (tudi med vikendom) med 9.00 in 19.00.
☛ Na dan dogodka: 15 EUR