Federico Mirko Butkovič je titularni organist orgel koprske stolnice. Diplomiral je iz orgel na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu doc. Renate Bauer. Študij je sklenil s samostojnim recitalom na velikih Schukejevih orglah v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, kjer je med drugim izvedel Reubkejevo sonato.

Leta 2008 je diplomiral v Ljubljani iz teologije ter bil posvečen v duhovnika. Izpopolnjeval se je na mojstrskih tečajih pri Jaroslavu Tumi, Michaelu Radulescuju in na tečajih za staro glasbo, ki sta jih vodila Luca Scandali in Manuel Tomadin. Številne samostojne recitale je imel v Sloveniji, v Italiji, na Hrvaškem ter na Češkem. Učil je orgle na tečajih za mlade organiste v Italiji in Sloveniji. Vodi nadškofijsko šolo za orgle in cerkveno glasbo v Gorici. Ustanovil je in vodi čezmejno Primorsko orgelsko društvo, ki organizira prestižni orgelski festival »Kaiser Karl Festival«. Zavzemal se je za postavitev velikih orgel v koprski stolnici.

Program:
Louis-Nicolas Clérambault (1676–1749): Suite du Deuxième Ton – Premier Livre d’Orgue (1710)

1. Plein jeu
2. Duo
3. Trio
4. Basse de Cromorne
5. Flûtes
6. Récit de Nazard
7. Caprice sur les Grands Jeux

Johann Sebastian Bach (1685–1750), Praeludium und Fuge c-Moll BWV 546

Župnija Koper v poletnih mesecih omogoča organistom, profesorjem, dijakom in študentom orgel vadbo na Orglah koprske stolnice v okviru katere bodo pripravili niz opoldnevnih koncertov.

Spletna stran: www.orglekoper.si
FB: facebook.com/orgleKoper/