Luka Posavec (Slovenija, 1996) je zaključil študij orgel in cerkvene glasbe na Visoki šoli za glasbo v Würzburgu v razredu prof. dr.h.c. Christoph Bosserta ter študira čembalo v razredu prof. Ralfa Waldnerja. Svoje izobraževanje nadaljuje na Visoki šoli za glasbo v Weimarju v razredu prof. Martina Sturma. Poleg rednega študija je v Heidelbergu zaključil certifikatni tečaj za predstojnika orgel, organizirano s strani Die Vereinigung der Orgelsachverständigen Deutschlands (VOD). Po uspešno opravljeni gimnaziji in orglarski šoli v Ljubljani se je dve leti učil orgel pri prof. Tomažu Sevšku in se udeležil tudi različnih orgelskih tečajev.

Redno sodeluje z različnimi sestavi ter vodi zbore. V domači župniji Stična je ustanovil kulturno društvo Musica Basilicae Sitticensis Stična pod katerim okriljem deluje mešani pevski zbor Chorus Sitticensis. Aktivno se posveča tudi orglarski kulturi (Projekt Franc Goršič, Lj – stolnica, Šentvid pri Stični, poletna orglarska šola v Šibeniku…).

Program:
Petek, 12.8.2022: J.S.Bach, Louis-Nicolas Clérambault, M.Reger, C.M.Widor
Sobota, 13.8.2022: G.Muffat, J.S.Bach, R.Schumann, J.Alain

Župnija Koper v poletnih mesecih omogoča organistom, profesorjem, dijakom in študentom orgel vadbo na Orglah koprske stolnice v okviru katere bodo pripravili niz opoldnevnih koncertov.

Spletna stran: www.orglekoper.si
FB: facebook.com/orgleKoper/