Gregor Klančič (1971) zborovodja in organist, je začel glasbeno izobraževanje na Glasbeni šoli Nova Gorica in na Orglarski šoli v Novi Gorici. Študij je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je diplomiral na oddelku Glasbena pedagogika in Cerkvena glasba. Vodil je več različnih zborov in pevskih sestavov, med drugim tudi zbor Consortium musicum, s katerim je v okviru Sakralnega abonmaja izvedel več vokalno-instrumentalnih koncertov.

Je vodja glasbene dejavnosti na Nadškofiji Ljubljana. Od leta 1999 je organist v ljubljanski stolnici. Je ravnatelj in profesor na Orglarski šoli v Ljubljani. Kot organist je koncertiral po Sloveniji, na Hrvaškem, Franciji, Nemčiji in v Italiji. Nastopal je skupaj z orkestrom Slovenske filharmonije, s številnimi vokalnimi solisti, instrumentalisti in zbori. Deluje kot umetniški vodja Zbora Slovenske filharmonije.

Program:
D. Buxtehude, F. Mendelssohn, J. S. Bach, C. Franck, T. Dubois

Župnija Koper v poletnih mesecih omogoča organistom, profesorjem, dijakom in študentom orgel vadbo na Orglah koprske stolnice v okviru katere bodo pripravili niz opoldnevnih koncertov.

Spletna stran: www.orglekoper.si
FB: facebook.com/orgleKoper/