Matic Podobnik (2002) študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani na Oddelku za sakralno glasbo, kjer študira orgle pri prof. dr. Mariu Perestegiju ter kompozicijo pri prof. doc. Damijanu Močniku.

Orgel se je učil pri prof. Barbari Theissen Pibernik in privatno pri doc. Daliborju Miklavčiču, pri katerem je se je udeležil tudi tečaja orgelske improvizacije v cerkvi Sv. Jakoba v Ljubljani.

V letu 2015, ko je obiskoval 1. razred orgel, se je udeležil državnega tekmovanja mladih glasbenikov TEMSIG, kjer je na državnem tekmovanju dosegel zlato priznanje za 3. mesto v I. c kategoriji in posebno priznanje za obetavnega tekmovalca v najnižji kategoriji tekmovanja.

Orgle redno igra pri farni cerkvi sv. Jurija v Šenčurju, kjer vodi župnijski Cerkveni mešani pevski zbor sv. Jurija in spremlja ljudsko petje. Pomaga tudi na dveh podružničnih cerkvah župnije Šenčur, in sicer na Olševku in v Vogljah ter v sosednji župniji Velesovo.

Na recitalu se bo predstavil z deli Dietricha Buxtehudeja, Felixa Mendelssohna Bartholdyja, Johanna Sebastiana Bacha ter Franceta Kimovca.