Gabriele Martin (1998), je po končani klasični gimnaziji zaključil študij orgel in orgelske kompozicije na Konservatoriju »Jacopo Tomadini« v Vidmu. Podiplomski študij je nadaljeval na konservatoriju »Girolamo Frescobaldi« v Ferrari pod vodstvom maestra Wladimirja Matesica.

Klavir se je začel učiti že zelo mlad, nato pa se je posvetil orglam najprej pri Linu Faliloneju in nato pri Giampietru Rosatu. Udeležil se je in tečajev za poglabljanje izvajalske prakse pri pomembnih učiteljih, kot so Thomas Ospital, Philippe Lefebvre in Lorenzo Ghielmi. Leta 2022 je osvojil prvo nagrado na državnem tekmovanju »Lodovico Agostini«.

Posvetil se je tudi študiju gradnje orgel prek prakse v orglarskih delavnicah. Na konservatoriju Estense se je učil zborovskega dirigiranja pri prof. Michele Napolitano in čembala s prof. Marino Scaioli. Vedno je očaran nad gregorijanskim koralom in monodično glasbo, to temo poglablja s preučevanjem njene zgodovine, izvajalske prakse in vokalnosti ter paleografije in semiologije s tečaji in seminarji, ki jih vodijo pomembni učitelji, kot so Bruna Caruso, Angelo Corno, Giorgio Merli, Fulvio Rampi, Massimo Bisson, Roberto Spremulli, Luca Buzzavi, Vincenzo Ninci in Daniel Saulnier. Je del različnih zborovskih in instrumentalnih zasedb, vključno z Gregorian Schola Ecce iz opatije Pomposa, s katero redno koncertira in skrbi za projekte za nadgradnjo in študij monodičnega krščanskega liturgičnega repertoarja.

Že kot deček je bil organist na dragocenih glasbilih v pomembnih cerkvah in bazilikah, poglabljal pa je tudi vlogo liturgičnega organista s seminarji Vincenza de Gregoria, Marcosa Pavana in Micheleja Manganellija. Trenutno je titularni organist na dragocenih orglah Traeri in glasbeni vodja v župniji San Giacomo Maggiore v Burana di Bondeno (FE).

Redno sodeluje s številnimi vokalno in instrumentalnimi zasedbami ter različnimi društvi in organizacijami, skrbi pa tudi za realizacijo projektov in revij ter nastopa tako kot solist na raznih revijah in koncertih kot tudi kot korepetitor na orglah in klavirju.

Župnija Koper v poletnih mesecih omogoča organistom, profesorjem, dijakom in študentom orgel vadbo na Orglah koprske stolnice v okviru katere bodo pripravili niz opoldnevnih koncertov.

Spletna stran: www.orglekoper.si
FB: facebook.com/orgleKoper/