Marija Snežka Podpečan je študirala orgle – koncertno in pedagoško smer na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu, kjer je diplomirala z odliko. Njen profesor je bil Robert Wernig. Magistrski študij orgel je opravila na Umetniški univerzi v Gradcu pri profesorici Karin Tausch, ob delu pa še študij klavirja v Celovcu pri prof. Elemerju Tarjanu, smer Korepetitor.

Danes je profesorica in korepetitorka na Glasbeni šoli Marjana Kozine v Novem mestu in organistka v frančiškanski cerkvi sv. Lenarta v Novem mestu. Da so orgle njena prva ljubezen, je dokazala na nastopih doma in v tujini – Avstriji, Nemčiji, Hrvaški, Srbiji, Italiji, Francijia, Belgiji, Luksemburgu, Kitajski. Kot orgelska solistka je dosegla številne tekmovalne uspehe. Zadnji so: dvakrat zlata plaketa na International Moscow Music Competition (avgust 2021in december 2021), bronasta plaketa na North Competition Stockholm (november 2021) in srebrna plaketa na London Classical Music Competition (januar 2022).

Župnija Koper v poletnih mesecih omogoča organistom, profesorjem, dijakom in študentom orgel vadbo na Orglah koprske stolnice v okviru katere bodo pripravili niz opoldnevnih koncertov.

Spletna stran: www.orglekoper.si
FB: facebook.com/orgleKoper/