Razstava je začasni spomenik slovenskemu umetniku Dušanu Merklinu – Micku (1954-2016). Sestavljena je iz besedila, fotografij, slikarstva in projekcije. Nastala je iz nabora osebnega arhiva avtorja, spominov in sanj.
Prvo poglavje iz serije Wish You Were Here je bilo zamišljeno v Lizboni na Portugalskem leta 2016, drugo pa v Fuldi v Nemčiji aprila 2017 v okviru združenja umetnikov Meta City Symptoms.

O avtorju:
Francisco Tomsich je umetnik, rojen leta 1981 v Urugvaju. Od leta 2000 pripravlja razstave, publikacije, scenska dela, kolektivne platforme, nedisciplinarne raziskovalne modele in pedagoška orodja, pri tem pa uporablja različne medije, jezike in govorice. Razstavljal in objavljal je na mednarodnem področju ter prejel številne štipendije in nagrade. Njegova dela odlikuje pozornost, ki jo namenja materialnim pogojem produkcije v konkretnem prostoru in času, ter potreba po ustvarjanju kritičnega dialoga med podobami preteklosti, pojmovanjem sedanjosti in dejavnimi modeli prihodnosti. Pogosto se ukvarja s portretiranjem v povezavi s prijateljstvom in distanco ter z alegorijo kot modelom kompozicije.
http://anticlimacus.wordpress.com
@franciscotomsich