Ditka, kantavtorica in skladateljica s Prevalj na Koroškem je v slovenskem glasbenem prostoru najbolj prepoznavna po uglasbitvah poezije pesnika Ferija Lainščka.
Glasbo ustvarja skupaj s svojim očetom Gorazdom Čepinom, vsestranskim glasbenikom in profesorjem glasbe, ki je tudi stalni član njene glasbene zasedbe ter avtor aranžmajev vseh njenih pesmi.

Ditka ima za sabo številne samostojne koncerte avtorske glasbe kot tudi koncerte v okviru večjih glasbenih festivalov. Del njene glasbene zgodbe so tudi skladbe v angleškem jeziku, za katere sama ustvari tako glasbo kot besedila. Lansko leto je z avtorskimi skladbami postala zmagovalka največjega festivala za kantavtorje v Sofiji v Bolgariji.

V letu 2020 Ditka obeležuje 10. obletnico profesionalne glasbene kariere. V tem času je izdala tri albume (Ne bodi kot drugi, Ne spreminjaj me in Ne bodi, kar nisi).
Ob deseti obletnici pa bo konec tega leta izdala prav posebno vinilno ploščo DITKA 10, posneto to poletje v živo z akustično zasedbo. Na njej je zbranih 12 pesmi, ki so v preteklih letih vsaka posebej zaznamovale njeno kariero.

Ditkina glasba je namenjena krogu ljudi, ki jim je blizu kvalitetna glasba in lepa beseda ter tistim, ki znajo prisluhniti.

Koncert v Kopru bo akustično glasbeno popotovanje skozi njenih deset let ustvarjanja, na njem pa bo predstavila tudi novo pesem z naslovom Drugo ime, ki izide v začetku oktobra. Na koncertu jo bodo spremljali: Gorazd Čepin – klavir, spremljevalni vokal, Jan Lužnik – kitare, spremljevalni vokal, Ilj Pušnik– kontrabas in Gregor Hrovat – tolkala.

Vljudno vabljeni.

Vstopnina: 15 €

Organizatorji: Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper, JSKD območna izpostava Koper