S/M LiFe 3 – Dan 2
21.00: Samost, lutkovna predstava

Vosek beli, bela koža,
mehka roka, ki me boža.
Up je šel po vodi
in voda je šla v vedra.
Marko Brecelj, Duša in jaz (1974)

Lutkovna predstava Samost v zasnovi in režiji Marka Čeha uprizarja poezijo Marka Breclja. Za predlogo uporabi Cocktail, album, ki ga upravičeno prištevamo med kulturne vrhunce preteklega stoletja. Umetnicam in umetnikom v lutkovni predstavi Samost (ki predelujejo kasnejšo, obilno vunbacilno različico) ne gre za poveličevanje dejstva, da je sam album vrhunski izdelek, temveč za to, da izluščijo izjemnost Brecljeve poezije.

22.00 Pavlov, koncert

Pavlov je tričlanska zasedba, ki s spajanjem elementov post-punk revival in new wave glasbe ustvarjajo polje temnejšega indie rocka. Po nekaj izdanih singlih, ki so neredko pristali tudi med kandidati za popevko tedna radia Val 202, je skupina ob koncu leta 2021 izdala svoj dolgometražni prvenec Predor. Ta si je prislužil naziv Plata tedna na radiu Terminal. Spremljajoči kovinsko doneči bobni, močno prodorni bas, sintetizirani akordi, oblečeni v svilo melanholije, in slikovito abstraktni verzi, ki kličejo v slovenskem jeziku, so eni od gradnikov glasbe Pavlov in njihovega Predora.

Pavlov so:
Domen Malis
Miha Medvešek
Aljoša Končar
Marcel Kralj

23.00 Hei’An, koncert

Hei’An je postprogresivna metalska glasbena skupina, ki v svoji glasbi združuje elemente različnih zvrsti in podzvrsti – od progresivnih vložkov, postmetalskih ambientalnih delov, black metalskih vložkov pa vse do metalcore refrenov in riffov. V tem bogatem spoju različnih stilov kujejo svojo lastno edinstveno zvočno podobo, iz katere izžarevata tako intimnost kot veličastnost, vse z močnim poudarkom na čustvenem vplivu na poslušalca.

Hei’An so:
Matic Blagonič – vokal, kitara
Matevž Počič – kitara
Peter Smrdel – bas
Gaj Bostič – bobni
Aljaž Novak – spremljevalni vokal