SPEKULA /// 2020
Gverilsko snemanje filmov
Ema Kugler in mag. Vid Lenard
17. september 2020 ob 18.00 v Galerija Meduza Koper

Druga edicija SPEKULA 2020, kulturno-umetniškega manifesta Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, poteka od septembra do konca študijskega leta 2020/2021 v okviru novega univerzitetnega študijskega programa prve stopnje Vizualne umetnosti in oblikovanje.
__________________________________________________

Vabljeni na odprto predavanje Eme Kugler, ki bo z moderatorjem mag. Vidom Lenardom predstavila gverilsko snemanje filmov v četrtek, 17. septembra 2020, ob 18.00 v Galeriji Meduza v Kopru.

Kako posneti pravi celovečerni film z minimalnimi sredstvi, nam bo razložila režiserka Ema Kugler, avtorica štirih dolgometražnih filmov. Zadnji film Človek s senco je nastal z ekipo sodelavcev, ki je prostovoljno darovala čas in sredstva za uresničitev njene vizije filma. Kritiki jo označujejo kot intermedijsko umetnico, s čimer se do neke mere strinja, saj pravi, da čisti, nosi kable, piše scenarije, montira, izdeluje scenografije in kuha ekipi. Na pogovoru z Vidim Lenardom, visokošolskim sodelavcem s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem,boste izvedeli, kako poteka ustvarjalni proces izdelave takega filma in kakšne vrste človek moraš biti, da uresničiš svoje sanje ter pri tem navdušiš druge za sodelovanje v umetnosti.

__________________________________________________

🔘 septembrski program: www.facebook.com/events/328979488283838/

🔘 več o manifestu: https://bit.ly/3ma3rU0
🔘 prijava udeležbe: https://bit.ly/3k7hAQ9
__________________________________________________

K izvedbi tega velikega projekta bodo pripomogle in sodelovale tudi Obalne Galerije, platforma Avtomatik Delovišče in Kulturno izobraževano društvo PiNA.