Knjigarna in založba Libris praznuje letos 30 let svojega delovanja. Veselimo se knjig, srečanj, potovanj in ljudi, ki ste bili v teh tridesetih letih sopotniki na knjižni poti.

Vabljeni ste na osrednjo prireditev, ki je poimenovana

Svet v morju besed

in bo na dan Primoža Trubarja,

v sredo, 8. junija, ob 20. uri v Prireditveno protokolarni dvorani sv. Frančiška.

Slavnostni govornik bo predsednik Bralne značke Slovenije Marko Kravos. Skozi knjižne in narečne besede iz zakladnice Librisove bogate ustvarjalnosti vas bodo popeljali: Maja Gal Štromar, Alferija Bržan, Mateja Stepančič in učenci OŠ Istrskega odreda Gračišče.Prisluhnili boste pesmi Okteta Aljaž in zvokom flavtistke Alenke Zupan.

Že prej, v petek, 3. junija ob 11. uri, bo v Mali loži otvoritev razstave Svet v morju besed – 30 let knjigarne in založbe Libris. Ob krajšem tekstu se boste  na več kot 100 fotografijah spomnili na dogodke, ki so bili  pripraviljeni, in ljudi, ki so na njih sodelovali oz. se jih udeleževali. Razstavne panoje, ki bodo bili predstaviljeni v obliki knjige, je oblikoval Peter Florjančič, za postavitev razstave pa bodo poskrbeli na Višji strokovni šoli ŠC Srečka Kosovela iz Sežane. Razstavo si lahko ogledate do 14. junija.

 Prosimo vas, da udeležbo na slovesnosti 8. junija, potrdite na tel. št. 05 6278 630 ali na elektronski naslov info@libris.si, najkasneje do petka, 3. junija, do 12. ure.

 Za pomoč pri organizaciji prireditev se zahvaljujemo Mestni občini Koper, Javni agenciji za knjigo RS, Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper, Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper, Športnemu, kulturnemu in turističnemu društvu Fined in Osnovni šoli Istrskega odreda Gračišče.