Društvo Zdrav podjetnik že vrsto let izpostavlja v svojem programu dela področje »Lokalne kulinarike in samooskrbe« kot pomemben izziv lokalnega okolja.
Kljub številnim negativnim vplivom okolja (vse večja uporaba kemičnih sredstev, suša, veliki vročinski vali z nevihtami…) pa še vedno lahko pridelamo dobrine, ki se dokaj odporne na negativne zunanje vplive, kot  bučke, buče, čajote, …
V nedeljo, 3. julija 2022 organizirajo »DAN LJUBITELJEV BUČK«, kjer želijo predstaviti kar največ možnosti uporabe bučk, ki tradicionalno uspevajo v našem lokalnem območju.

Nutricionistka Simone Godina bo predstavila uporabo bučk v kulinariki, kmetijska svetovalka pa bučke z vidika pridelave in trženja. Še poseben poudarek bo namenjen kulinariki.

Vabljeni na degustacijo in prijeten klepet ob zeliščnem soku in bučkinih dobrotah.

Dogodek je brezplačen in je del celovitega projekta lokalne kulinarike, ki ga podpira tudi Mestna občina Koper.

Dodatne informacije na tel: 041 836 011.