Gastronomija
Okusite bogastvo sredozemske istrske kuhinje, kjer je sonce ujeto v svežih sestavinah in lokalnih dobrotah.
Bogata istrska zemlja in sredozemsko podnebje nudita dom sočnim vrstam vinske trte, polnim okusom sadja in zelenjave, odličnemu oljčnemu olju in drugim dobrotam, ki imena naših krajev ponašajo daleč v svet. Tako oljčno olje in plemenita vina z osončenih gričev zelene destinacije Koper vzbujajo pozornost najstrožjih mednarodnih ocenjevalcev in segajo po najvišjih nagradah na svetovni ravni. Lokalne kulinarične dobrote, kot so fuži s tartufi, fritaja z divjimi šparglji, pršut, bobiči in druge pristne istrske jedi lahko okušate v številnih gostilnah, na turističnih kmetijah in v osmicah zelenega podeželja Kopra. Prav tako lahko kulinarične posebnosti in domače istrske okuse odkrivate na različnih gastronomskih prireditvah, ki se v Kopru vrstijo skozi vse leto.