Potujte brez gneče in skrbi, ter izberite okolju prijazen način potovanja ter se v Koper pripeljite z vlakom. Privoščite si nepozaben izlet in raziskujte slovenska zgodovinska mesta, med katerimi je tudi Koper.  

Potopite se v zgodbe preteklosti in sedanjosti ter se prepustite bogati kulturni dediščini, ki jo imajo slovenska mesta. Tudi kratek postanek v enem od zgodovinskih mest Slovenije prinaša obilico navdihujočih zgodb. Na izbranih sprehodih boste spoznali najpomembnejše mestne znamenitosti, okušali mestno kulinariko in raziskovali zeleno okolico.

Z vlakom lahko obiščete Koper, Kranj, Brežice, Celje, Kostanjevico na Krki in druga zgodovinska mesta. V Kopru je glavna železniška postaja zelo blizu centra in je odlično izhodišče za raziskovanje starega mestnega jedra.

Potep po Kopru

Vlak vam je ustavil na glavni železniški postaji v Kopru. Kam pa zdaj? Na raziskovanje starega mestnega jedra! Vstopite skozi vrata s soncem, vrata Muda. Sprehodite se po starih mestnih ulicah in si oglejte palače iz časov beneške republike. Povzpnite se na koprski zvonik s čudovitim razgledom in si oglejte najstarejši delujoči zvon v Sloveniji iz leta 1333. Več o znamenitostih Kopra najdete tukaj.

Naravni rezervat Škocjanski zatok

Peš ali s kolesom se lahko odpravite v Naravni rezervat Škocjanski zatok. Vstop v rezervat je le 2 kilometra od središča Kopra. Na največjem polslanem mokrišču v Sloveniji živi več kot 220 vrst ptic ter mnogo drugih redkih in ogroženih rastlinskih in živalskih vrst. Spoznavate jih lahko na krožni učni poti in z ogledi s posebnih opazovališč. V rezervatu lahko spoznate tudi podolsko govedo (boškarina) in kamarške konje. Več informacij tukaj.

Posebna ponudba: 20 % popust na vstopnice

Izkoristite 20 % popust na redne cene vstopnic v sodelujočih muzejih, galerijah in drugih kulturnih ustanovah ob predložitvi vozovnice Slovenskih železnic, veljavne na dan obiska, ali ob predložitvi potrdila, izdanega na podlagi IJPP kartice, ki velja za prevoz z vlakom in avtobusom ter za vozovnice Slovenija. Več informacij o vozovnicah in ugodnostih najdete tukaj.

­­­­­­­­­­­Z vlakom po kulturo! V zgodovinska mesta Slovenije 2024, je kampanja Združenja zgodovinskih mest Slovenije.