V prvi polovici novembra se nadaljujejo kvalifikacije za svetovno košarkarsko prvenstvo leta 2023, ki ga bodo gostile Indonezija (Džakarta), Japonska (Okinava) in Filipini (Manila). Pred evropskimi reprezentancami so tekme 3. in 4. kola drugega dela. Slovenci bodo v petek, 11. novembra, gostovali v Izraelu ter se v ponedeljek, 14. novembra, ob 18. uri v koprski Bonifiki pomerili z Nemčijo. Vstopnice so v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

4. kolo drugega dela
Ponedeljek, 14. november 2022, ob 18. uri
Koper – Arena Bonifika

SLOVENIJA : NEMČIJA

Dvorana Bonifika je v zadnjem času stalno domovanje slovenske moške članske košarkarske reprezentance. V Kopru so tako že gostovale Avstrija, Švedska in Finska. Glasni navijači so vedno pripravili odlično vzdušje in bili šesti igralec slovenske ekipe. Verjamemo, da bo tako tudi 14. novembra, ko bo #mojtim gostil reprezentanco Nemčije.

V predprodaji so vstopnice za izjemno pomemben dvoboj Slovencev proti Nemčiji na voljo po 25 evrov, redna cena na dan tekme pa znaša 30 evrov. Na voljo so tudi vstopnice tik ob samem igrišču. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop, a nimajo zagotovljenega sedeža. Vse informacije glede vstopnic ter sam nakup lahko izvedete na spodnji povezavi.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : NEMČIJA

Na lestvici slovenske skupine J imata Nemčija in Finska (slednja si je kot prva in zaenkrat edina iz te skupine že zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu) po sedem zmag in en poraz, Slovenija na tretjem mestu je zbrala pet zmag in tri poraze, Švedska in Izrael imata po tri zmage in pet porazov, Estonija pa je zabeležila dve zmagi in pet porazov. Na svetovno prvenstvo se iz evropskega dela kvalifikacij uvrsti 12 reprezentanc – prvo-, drugo- in tretjeuvrščena ekipa iz vsake od štirih skupin drugega dela kvalifikacij (I, J, K in L).

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023