Prvič po letu 2019 bo v Koper ta petek priplula potniška ladja. Obiskala nas bo manjša luksuzna ladja Sea Dream.

Potem ko je pandemija koronavirusa za poldrugo leto povsem ohromila pomorski potniški turizem v Kopru, nas bo ta petek, 20. avgusta, vendarle obiskala prva potniška ladja po letu 2019. Sea Dream je sicer manjša luksuzna ladja, ki bo na svojem krovu pripeljala približno 50 potnikov, pretežno Angležev in Američanov. V Koper bo iz Rovinja priplula ob 8. uri zjutraj, v mestu pa se bo zadržala vse do 22. ure, ko bo odplula proti Benetkam.

Ladja, ki so jo leta 2015 razglasili za najboljšo ladjo v kategoriji luksuznih ladij za križarjenja, bo v naše mesto znova priplula v četrtek, 2. septembra.

Za september ostaja napovedan tudi prihod ladje Mein Schiff, in sicer 27. septembra, prav tako ostaja še nekaj prihodov drugih potniških ladij napovedanih za oktober.

Sicer je bilo v Kopru za letošnje leto sprva napovedanih več kot 50 prihodov potniških ladij, a so jih ladjarji zaradi aktualnih razmer in zapletov s koronavirusom sproti odpovedovali. V Mestni občini Koper in Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper ostajamo optimistični in upamo, da bo vsaj teh nekaj prihodov znova oživilo turistični utrip v mestu.