Prihodnjo soboto bo v Kopru zasijala Fantazima. V teh dneh se zaključujejo še zadnja dela in priprave na čarobni december.

Le še dober teden dni nas loči od težko pričakovanega prižiga prazničnih lučk v Kopru. Ulice in trgi so v večji meri že okrašeni, zadnji elementi se nameščajo še na Titovem trgu. Slednjega bodo letos poleg znanih elementov krasila tudi zelena drevesca, ki so bila že lani med domačini in obiskovalci lepo sprejeta. Nekaj izmed dreves bo letos okrašenih tudi z lučkami. Končno podobo bo trg dobil v začetku prihodnjega tedna, ko bodo na trgu postavili še gostinske hišice in prireditveni oder, ki bo do konca meseca gostil različne glasbenike in izvajalce programa Fantazime.

Že danes se bo v Taverni zaključila montaža drsališča in pričela priprava ledene ploskve, ki bo svoje prve drsalce sprejela prihodnjo soboto v popoldanskem času. Taverna se je že lani izkazala kot odlično prizorišče za drsališče, saj zagotavlja zabavo na ledu čisto vsak dan obratovanja, ne glede na vremenske razmere. Hkrati nadkrit prostor prispeva k zmanjšani porabi električne energije, saj sonce in dež ne vplivata neposredno na kakovost ledene ploskve.

Tudi prizorišče ob morju bo postavljeno v začetku prihodnjega tedna, in sicer bodo svoje mesto zasedle praznične gostinske hišice, tematski otroški mini zabaviščni park in mobilni studio Radia Capris.

Zaradi postavljanja opreme in priprav prizorišč lahko pride do občasnih ovir v prometu, zato vse prosimo za strpnost in razumevanje.