Spletni portal Avtokampi.si je tudi letos pripravil glasovanje Naj kamp Adria za najboljše kampe, mobilne hišice, glamping resorte in postajališča za avtodome v Sloveniji in na Hrvaškem. V kategoriji postajališč za avtodome (PZA) je največ točk dodelil koprskemu postajališču za avtodome na Kolodvorski cesti, ki ga upravlja Marjetica Koper.

Obiskovalci spletne strani Avtokampi.si so lahko vso sezono glasovali za najboljše kampe, septembra pa so dodatne glasove oddali za šest finalistov iz vsake kategorije. V kategoriji postajališč za avtodome sta se zmage veselili Mestna občina Koper in  Marjetica Koper za PZA na Kolodvorski cesti v Kopru. Uporabniki portala so ocenili, da sodi med najbolj urejena postajališča, ki omogoča tudi uporabo sanitarij in tušev. Na drugo mesto se je uvrstilo postajališče pri smučišču Rogla, na tretje pa manjše postajališče Logarska dolina.

Slovenski kampi se lahko pohvalijo še z eno zelo uspešno sezono, saj so do konca avgusta zabeležili 11 odstotkov več prihodkov in šest odstotkov več nočitev kot v lanskem letu. Tako lahko do konca leta pričakujemo nekaj več kot 700.000 prihodov in približno dva milijona nočitev. Kamp Šobec slovi kot najboljši kamp v Sloveniji, na Hrvaškem pa kampi Valkanela, Čikat in Straško.