Poleg lepo urejenih sprehajalnih površin ima Koper tudi pasjo plažo. Ta se nahaja na koncu Semedelske promenade in je ločena od drugih kopalnih površin ter opremljena z vso potrebno infrastrukturo, ki pasjim prijateljem zagotavlja prijetno ohladitev.

Psički se lahko razgibajo in družijo tudi v pasjem parku, ki se nahaja v bližini centra mesta (v Semedeli, med ustjem Badaševice in hitro cesto ter priključnim izvozom za Semedelo). Park je ograjen in opremljen s pitniki za vodo ter s klopmi za počitek sprehajalcev. Do njega je mogoče dostopati z avtomobilom, saj je v neposredni bližini urejeno veliko parkirišče, zaradi bližine mestnega jedra pa je tja mogoče priti tudi peš.

Ograjena zelenica za sprehajanje štirinožnih prijateljev s pitniki je urejena tudi v sklopu mestnega parka ob semedelski promenadi.  V parku nasproti Vrat Muda pa je prav tako ličen park za pse, v katerem je poleg pasjega stranišča vedno na voljo tudi sveža voda. Tudi sicer je mesto zelo dobro opremljeno s koši za pasje iztrebke.

Pasji prijatelji so dobrodošli v različnih vrstah nastanitev in v večini gostinskih lokalov. V Kopru so na voljo tudi pasji saloni in trgovine s hrano in opremo za male živali. Zagotovljena je tudi veterinarska oskrba.

Spodaj navajamo seznam veterinarskih ambulant v Mestni občini Koper:

Tako kot v drugih mestih tudi v Kopru velja, da morajo biti kužki na povodcu (z izjemo pasjega parka) in da je treba za njimi počistiti.