Ena izmed prednosti Slovenije so majhne razdalje, dodatna prednost Kopra pa je bližina Italije in Hrvaške. Tako je Koper od Ljubljane oddaljen le približno 100 km (1 h vožnje), od Trsta (Italija) pa le približno 20 km (25 min vožnje), od Umaga (Hrvaška) pa je približno 30 km (35 min vožnje).

Z avtom

Do Kopra vodi avtocesta A1, ki Koper povezuje (med drugimi) tudi z glavnim mestom Slovenije, Ljubljano. Če prihajate iz Italije, priporočamo cesto, ki povezuje Koper s Trstom.

Za tiste, ki pa prihajate s Hrvaške, svetujemo mejne prehode Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Podgorje, Starod ali Jelšane, od koder pot nadaljujete po regionalnih cestah proti Kopru.

Za vožnjo po slovenskih avtocestah in hitrih cestah je obvezna vinjeta kot jo predvideva vinjetni sistem. Izjema je le del hitre ceste med Koprom in Izolo. Za ostale ceste vinjeta ni potrebna. Vinjeto lahko kupite tudi na bencinskih servisih.

Z avtobusom

Koper ima dobre nacionalne (npr. mesta v slovenski Istri, Ljubljana) in mednarodne (npr. bližnja mesta v Italiji in na Hrvaškem) avtobusne povezave.

Avtobusni prevozniki, ki obratujejo na območju Kopra so:

  • Arriva Slovenija – mestne povezave, povezave v Sloveniji in mednarodne (v Trst (Italija) in v poletnem času v hrvaško Istro);
  • Črnja Tours – mednarodne povezave (v Trst (Italijo) in hrvaško Istro);
  • Flixbus – povezave v Sloveniji in mednarodne;
  • Nomago – povezave v Sloveniji;
  • AP Ljubljana – povezave v Sloveniji in mednarodne.

Glavna avtobusna postaja v Kopru (naslov: Kolodvorska cesta 11) je od središča mesta oddaljena le približno 20 minut hoje, do središča mesta in drugih lokacij v mestu pa vozijo tudi mestni avtobusi. Ob avtobusni postaji je tudi taxi postajališče in parkirišče P&R (parkiraj in se pelji).

Z vlakom

Koper je železniško povezan z Ljubljano, glavnim mestom Slovenije. Železniški potniški promet upravlja podjetje SŽ-Potniški promet d.o.o.

Železniška postaja v Kopru je od središča mesta oddaljena le približno 20 minut hoje, do centra in drugih lokacij v mestu pa vozijo tudi mestni avtobusi. Železniška postaja je ob glavni avtobusni postaji. Ob avtobusni postaji je tudi taxi postajališče.

Z letalom

Kopru najbližji letališči sta:

Ostala bližnja letališča so:

Prevoz z letališč do Kopra in nazaj je možen z avtobusi, taxiji, rent-a-car ali s specializiranimi prevozniki, kot je npr. Goopti ali SKV.

*Časovna opredelitev oddaljenosti je informativne narave in vezana na prometne in vremenske posebnosti.

Dostop po morju

Za tiste, ki želite priti v Koper s svojim plovilom, navajamo kontakte Marine Koper, najsevernejše marine v Jadranskem morju. Marina Koper sprejme plovila do 18 metrov.

Marina Koper d.o.o.
Naslov: Kopališko nabrežje 5, Koper
Tel.: +386 (0)5 662 61 00
E-naslov: info@marina-koper.si
Koordinate: 45° 33´,00 N / 13° 43´,50 E

Za dodatne informacije:

Uprava Republike Slovenije za pomorstvo
Naslov: Ukmarjev trg 2, Koper
Tel.: +386 (0)5 66 32 100
E-naslov: ursp.box@gov.si
Koordinate: 45° 32´ 53´´ N / 13° 43´ 29´´ E
Klic v stiski: 080 18 00