Turistično-informacijski center

V TIC-u je tudi prodajalna spominkov, promocijskih izdelkov destinacije in drugih značilnih produktov iz slovenske Istre. Med temi so najboljša vina in oljčna olja destinacije Koper, likerji, mešanice soli, namazi, različni kozmetični in drugi unikatni izdelki.

Barba fusion salt showroom

V ponudbi butične trgovine imajo različne lokalne produkte in mešanice soli z začimbami lastne blagovne znamke Barba sol. Gre za piransko sol in solni cvet, oplemeniteno z naravnimi dodatki, kot so feferoni, različna zelišča, vino in drugi zanimivi dodatki.

Okusi Istre - Wine bar & Bottle shop

Vinski bar in trgovina z lokalnimi izdelki. Ponujajo vrhunska vina, žgane pijače, oljčno olje in druge lokalne izdelke (domače marmelade, začimbe, čokolade). Z veseljem vam bodo svetovali, ob degustaciji vin pa bo obisk še toliko bolj zanimiv. 

Istranka

V trgovini in turistični agenciji Istranka lahko kupite različne spominke in tipične slovenske produkte. Za vse, ki bi radi naše kraje spoznali po bliže, pa so pripravili različne programe izletov. Morda pa se odločite za drugačen spomin na Koper – izlet v okolico.

Čokoladnica Da Ponte

Koprska Čokoladnica Da Ponte ponuja sladke dobrote lastne proizvodnje. Med njihovo sladko ponudbo izstopajo različne čokoladne praline in druge sladke dobrote, ki vas bodo spomnile na obisk Kopra.

Vinski butik Hiše refoška

Prodajalna Vinski butik Hiša refoška največje koprske vinske kleti Vinakoper nudi bogat nabor nagrajenih vrhunskih istrskih vin in druge istrske dobrote, kot so izdelki s tartufi, siri, suhomesnati izdelki in drugi pristni okusi Istre.

V prodajalni nudijo tudi različne darilne aranžmaje, v sodobnem vinskem butiku pa si lahko postrežete tudi z vzorci vin, ki jih v kleti Vinakoper z ljubeznijo in spoštovanjem pridelujejo že dobrih 70 let, ter tako na enem mestu lahko spoznate bogastvo Istre.

Tržnica

Kot vsako pravo mediteransko mesto ima tudi Koper mestno tržnico oziroma prostor, kjer se domačini redno srečujejo, kramljajo in nakupujejo. Posebno živahno je ob sobotah dopoldne, ko tržnico obišče največ ljudi, ki svoje nakupe ponavadi zaključijo s kavo v bližnjih lokalih.

Tržnica obratuje od ponedeljka do sobote (z izjemo praznikov) od 7. do 13. ure. Na stojnicah tržnice lokalni kmetje prodajajo svoje pridelke. Prepričajte se o svežem in polnem okusu domačega sadja in zelenjave ter povprašajte branjevke za nasvet o najboljšem načinu priprave jedi iz domačih dobrot. V bližini tržnice sta tudi 2 ribarnici, kjer je na voljo sveža ponudba rib.

Nakupovalni centri

V Kopru imamo tudi nekaj nakupovalnih centrov, ki vas bodo sprejeli z več različnimi trgovinami. Pred centri so vam na razpolago brezplačna parkirna mesta, v centrih pa večinoma tudi gostinski lokali, da se lahko med nakupovanjem tudi okrepčate. Nakupovalni centri v Kopru so:

Nakupovanje v starem mestnem jedru

V Kopru so mestni trgovci, gostinci in ostali ponudniki iz mestnega jedra združeni v Zavod Koper Otok. S skupnimi močmi in z različnimi akcijami ter ugodnostmi si prizadevajo, da bi čim več ljudi nakupovalo v starem mestnem jedru Kopra.