Zimski sprehodi ob morju, lovljenje prvih pomladnih sončnih žarkov na obali Jadranskega morja, poletna morska osvežitev in aktivna zabava ter jesenski športni podvigi. Vse to lahko skozi vse leto doživite ob 8-kilometrski obali destinacije Koper.
V Kopru sta dve urejeni plaži: Mestno kopališče Koper (t.i. Mokra mačka) in kopališče v Žusterni. Sicer so sončenje, kopanje in druge aktivnosti ob morju možni tudi na območju obale med Koprom in Izolo.
Na koncu Semedelske promenade je tudi pasja plaža, ki je ločena od drugih kopalnih površin in opremljena z vso potrebno infrastrukturo, ki kužkom zagotavlja prijetno ohladitev.

Mestno kopališče Koper

Večino kopališča ob koprskem mestnem jedru pokrivajo travnate površine, na kopališču je tudi nekaj dreves, ki ob vročih poletnih dneh nudijo senco, sicer je v kopalni sezoni možen najem senčnikov in ležalnikov.

Za najmlajše so na voljo urejen peskovnik in otroška igrala, prav tako so na kopališču urejene sanitarije in garderobe.

Plaža je prodnata, dostop do morja je primeren za otroke, saj je voda ob plaži nizka. Dostop v morje je možen tudi s pomola. Na kopališču sta slaščičarna in restavracija, v kopalni sezoni (od 15. junija do 30. septembra) so v času obratovanja plaže prisotni tudi reševalci iz vode.

Kopališče se ponaša z Modro zastavo, ki je znak za čistočo vode in urejenost kopališča.

Vstop na kopališče je prost, v poletnih mesecih ga obiskujejo številni domačini in morja željni turisti.

Kopališče Žusterna

Kopališče, ki se nahaja na izhodu iz mesta in je od središča mesta oddaljeno 15 minut hoje, je večinoma betonsko, nekaj je tudi travnatih površin z drevesi, ki nudijo senco. V času kopalne sezone je na kopališču možno najeti senčnike in ležalnike, uporaba tušev je brezplačna.

Na kopališču so urejene sanitarije (tudi za invalide) in previjalnica. V sezoni obratuje tudi gostinski lokal.

Na kopališču so tudi plačljiv olimpijski bazen s sladko vodo in manjši otroški bazenček z morsko vodo ter otroška igrala.

Vhodi v morje so urejeni, kopališče je varovano z reševalci iz vode in opremljeno z vso potrebno opremo za reševanje iz vode.

V poletni sezoni v sklopu kopališča obratuje park vodnih športov Active Koper, kjer si je možno izposoditi sup, vodno kolo, kajak in druge rekvizite za zabavo na vodi in ob njej.

Ob kopališču je urejeno parkirišče.