Slovenska Istra se v pustnem času prelevi v eno najbolj živahnih prestolnic karnevalskega dogajanja v Sloveniji. V sklopu Istrskega karnevala v Kopru tradicionalno prirejamo Istrsko pustno povorko, živahno pustno dogajanje pa običajno obarva tudi vasi na podeželju Kopra.

 

Na Istrski pustni povorki svojo izvirnost, domišljijo in ustvarjalnost pokažejo pustne skupine, etnografske maske in pustni vozovi, budno oko komisije pa ocenjuje in razglasi najboljše maske v posameznih kategorijah. Živahno dogajanje običajno pospremijo tudi glasba, pustne dobrote in program za otroke.

Foto: Jaka Ivančič

Program 12. Istrske pustne povorke (sobota, 22. 2. 2020):

10.00 – 12.00: Otroški pustni program: pustna animacija in otroška pustna predstava ter otroška pustna ustvarjalnica z Društvom prijateljev mladine Koper (Pristaniška ulica). Nasproti trga Uprave za pomorstvo bo na ogled tudi razstava beneških mask.

12.00:  12. Istrska pustna povorka (Štart s parkirišča pri koprskem nogometnem stadionu, prek krožišča pri banki in Pristaniške ulice do trga pri Upravi za pomorstvo, kjer bo razglasitev zmagovalcev in zabava)

 

Foto: Kleva d.o.o.

PRIJAVNICE:

Za sodelovanje pri povorki in za najem stojnice je potrebno izpolniti prijavnice, dostopne so na spodnjih povezavah: