Pred vrati je letošnji drugi Altroke Gourmet Festival, ki se bo odvil v četrtek, 27. junija, od 17. ure dalje v Topolovcu pri Belvedurju.

Tokratni kulinarični festival na butični lokaciji koprskega podeželja prinaša istrske dobrote, koncert istrske pevske skupine KANTADORE in znane primorske pevke Tinkare Kovač. Odvil se bo pester program, ki je plod sodelovanja Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper ter krajevne skupnosti Gradin.  Posebno pozornost bo pritegnil turnir more, glasne istrske igre, ki se igra v parih in pri kateri se uporabljajo narečne besede ter kratek voden pohod do cerkve sv. Hieronima, ki se nahaja nedaleč od vasi, ponuja pa zanimivo legendo, ki jo boste izvedeli, če se ga udeležite.

Istrske dobrote v ambientu zelenega podeželja

Z nami bodo lokalni ponudniki: Altroke in Koča na kokoški, Gostilna belvedur, G event, Turistično društvo Šparžin, vina Krmac in Kralj, Društvo vinol, Pivovarna naboj, Santomas, Eko plahuta, Istrape.

Svoje brbončice boste med drugim lahko razvajali z okusnimi fuži s tartufi, priljubljenimi pidoči, tortelini po receptu none Lidije,  pljukanci s šparglji in dimljeno skuto ter drugimi ribjimi in mesnimi istrskimi dobrotami. Ob odlični hrani se izvrstno podajo vina avtohtonih istrskih sort, med katerimi sta refošk in malvazija ter tudi drugi napitki, ki jih bodo ponujali ponudniki. Letos bo za festivalski vinski kozarec, s katerim boste lahko hodili od stojnice do stojnice in ga odnesli s seboj domov za spomin, potrebno odšteti 5 evrov.

V Topolovec pri Belvedurju z brezplačnim Altroke avtobusom

Na Altroke festivale se lahko obiskovalci odpeljejo z brezplačnim Altroke avtobusom in tako na festivalu uživajo brezskrbno. Iz centra Kopra (postaja pri Zelenem parku) bo odpeljal ob polni uri in se redno vračal nazaj. Tokrat se bo avtobus ustavil tudi na vmesni postaji in sicer v Svetem Antonu. Vozni red je dostopen tukaj.