Mestna občina Koper in društvo Prvi korak, skupaj s partnerji v okviru projekta Koper – zdravo mesto, že vrsto let prirejata tradicionalno prireditev Dan zdravja in Street Energy Week. Letos bo potekala v soboto, 27. maja, na ploščadi pri nekdanji upravi za pomorstvo in ob Taverni v Kopru.
Prireditev Dan zdravja in Street Energy Week, katere namen je ozavestiti lokalno prebivalstvo o aktivni in odgovorni vlogi posameznika pri ohranjanju lastnega zdravja ter zdravja mlajših
generacij, bo postregla z raznolikim kulturnim in zabavnim programom, ki smo ga oblikovali skupaj z več kot 50 partnerji in v katerem bo nastopilo več kot 500 otrok.
Za bolj zgodnje obiskovalce bodo že ob 8. uri poskrbeli zaposleni Zdravstvenega doma Koper s tradicionalnim testom hoje na Semedelski cesti, ob 9. uri bo v Taverni sledila pravljica za otroke.
Prireditev se bo sicer uradno začela ob 9.30 s prihodom Mažoretk, akrobatskim nastopom ŠK Flip in plesno predstavo Plesne šole Swank.
Poseben poudarek bo na poučnemu otroškem programu, s katerim želimo najmlajše spodbuditi k preživljanju prostega časa v naravi in jih ozavestiti o pomenu zdravega načina prehranjevanja.
Obiskala nas bo Pika Nogavička, ki bo otrokom na zabaven način in skozi igro približala načela zdravega načina življenja, spoštovanja narave in ljudi. Z njo bodo lahko iskali zaklad, na številnih Pikinih postajah pa se bo zvrstilo 30 različnih aktivnosti za otroke, od ustvarjalnih do plesnih in gibalnih delavnic. Ob 10. uri bo v Taverni na ogled še otroška predstava Pika potuje po svetu.
Za vse generacije bodo v sodelovanju z Marjetico Koper in drugimi organizacijami potekale delavnice na temo recikliranja in ločevanja odpadkov, medtem ko bo Rižanski vodovod Koper
srbel za animacijo otrok na temo varovanja voda. Z nami bo tudi Agraria Koper, ki nam bo postregla z okusnimi prigrizki in poudarila pomen lokalno pridelane hrane. Tudi letos se bodo
na Pikinem odru smeha in zabave predstavile številne obalne plesne šole, v času prireditve bodo na voljo tudi brezplačna testiranja, meritve in svetovanja na temo zdravega načina življenja.
V skopu prireditve pa bomo predstavili tudi projekt Dojenju prijazno mesto.
Vse aktivnosti so za obiskovalce brezplačne!
Prijazno vabljeni!