Doživite praznično vzdušje Fantazime v enem najlepše okrašenih mest daleč naokrog.

V soboto, 26. novembra, se v Kopru začenja Fantazima, ki bo s praznično osvetlitvijo mesta, pestrim programom za vse generacije, drsališčem v Taverni in drugim dogajanjem bogatila utrip v mestu vse do začetka prihodnjega leta.

Osrednji dogodek ob prižigu lučk se bo pričel 26. novembra ob 17. uri na Titovem trgu. Posebna gostja bo Cristina D’Avena. Istega dne bo v Taverni zaživelo drsališče, na Muzejskem trgu pa bo tega dne tudi zimska edicija Altroke Istra Gourmet Festivala, kjer se bodo obiskovalci med 15. in 21. uro lahko okrepčali ob tradicionalnih istrskih jedeh in napitkih.

Dogajanje ob koncih tedna bodo popestrili koncerti in glasbeni nastopi različnih izvajalcev, med njimi bodo Delirium, Batista Cadilllac, Klapa Semikantá, Trio Vivere, Danilo Kocjančič Friends in Gedore.

Ob nedeljah bomo čas namenili adventnim sprehodom z izkušenimi vodniki. Svoja vrata bodo odprle tudi cerkve, v katere imamo malokdaj možnost vstopiti. Ob tej priložnosti ne bojo le paša za oči, ampak tudi za ušesa.

Koper bo v novo leto vstopil skupaj s skupinama Ne me jugat in Big Foot Mama, ki bosta nastopili na Titovem trgu.

Najmlajši si bodo ob sobotah in nedeljah dopoldne v prijetnem ambientu dvorane sv. Frančiška ogledali otroške predstave, obiskali pa jih bodo tudi Miklavž, Božiček in dedek Mraz. V predbožičnem času, in sicer med 22. in 24. decembrom, se bo dvorana preoblekla v pravo praznično hišo, Božičkovo pošto, kjer bo svoj prostor dobila Božičkova pisarna , otroci bodo ustvarjali na kreativnih delavnicah, na voljo pa bo tudi družinsko fotografiranje z Božičkom.

Med 2. in 4. decembrom bo na Titovem trgu zaživel Miklavžev sejem.

Lesene praznične hiške z gostinsko ponudbo bodo postavljene na Titovem trgu, na Mandraču in na ploščadi pri stavbi nekdanje Uprave za pomorstvo, ki bo hkrati tudi prizorišče praznično obarvanega tematskega otroškega mini zabaviščnega parka.

 

Več informacij sledi.