WCKD NATION, FREEKIND

WCKD NATION

Glasba skupine Wckd Nation združuje svet jazza in popa in ju prepleta v sodoben neo-soul. Umirjeni vokal ostaja zvest vzorcem sodobnega R&B-ja, podpre ga inštrumentalna podlaga, ki navdiha ne najde le v jazzu in popu, ampak tudi hiphopu in funku. Marca 2019 se je skupina WCKD NATION odpravila na prvo mednarodno turnejo na Baltik. Tam je nastopila na osmih koncertih v Litvi, Latviji in Estoniji. Del turneje je bil tudi nastop na mednarodno priznanem showcase festivalu Tallinn Music Week, kjer so bili obeleženi kot ena od petih najbolj obetavnih skupin festivala. Skupina je izdala tretji single, NEW PATH, med baltsko turnejo.

Zasedba:
Peter Smrdel, bas kitara
Maša But, vokal
Filip Vadnu, kitara
Anže Vrabec, klaviature
Žiga Smrdel, bobni
Grega Skaza, altovski saksofon
Sandi Štor, trobenta
Matic Mikola, tenorski saksofon

FREEKIND

Rreekind je zgodba, ki jo pišeta pianistka in vokalistka Sara Ester Gredelj ter bobnarka Nina Korošak Serčič. Že ime nakazuje na filozofijo, ki jo živita in jo skozi glasbo delita s svetom. Svoboda in sočutje. Globoka besedila so podprta z groove glasbo, ki izhaja iz korenin soul, R&B in jazz glasbe. Njun glasbeni razvoj so usmerjali glasbeniki, kot so Noname, d’Angelo, Common. Verjameta, da nas moč glasbe vedno znova pripelje do neopisljivih občutkov in freekind je ustvarjalnost, ki želi prav te občutke ponesti med ljudi.

 

Vstopnice si lahko zagotovite na KŠOK-ovi info točki v času uradnih ur (ponedeljek in petek od 14.00 do 18.00) in na dan dogodka.

Cene vstopnic:
redna vstopnica 10 €
člani KŠOK-a 5 €


Program JEFF 2021:

20. 7. – DIVANHANA
27. 7. – JEFFXPERIMENT: GORAN KRMAC, BOJAN KRHLANKO – CIRCLE OF PAX, ETCETERAL
3. 8. – WCKD NATION, FREEKIND
10. 8. – MARIA MAZOTTA
17. 8. – MILAN STANISAVLJEVIĆ QUINTET, JADRANKA JURAS BAND
24. 8. – TROKUT, SAYUGÁ
27. 8. – VEJA, ČOMPE