DrummingCellist

Dosedanja karierna pot Kristijana Krajnčana je precej nenavadna in se v celoti odraža skozi navdušujoč projekt DrummingCellist. Čelo je prvič prijel v roke, ko je štel le pet pomladi, za bobne pa sedel pri 10 letih. Z učenjem igranja čela je nadaljeval na srednji glasbeni šoli v Ljubljani, nato pa diplomiral iz jazz bobnov na konservatoriju Prins Claus v Groningenu, za tem pa še magistriral iz filmske glasbe na konservatoriju za glasbo v Amsterdamu. Glasba mu je bila položena že v zibelko (rojen je bil v glasbeni družini očeta Lojzeta in mame Romane Krajnčan) in glede na to ne preseneča, da je v projektu DrummingCellist spojil vse naštete izkušnje ter ustvaril spoj jazza, klasične glasbe, etna, filmske glasbe ter improvizacije.

Drumming Cellist je povsem edinstven projekt, ne le v domačih, temveč tudi v mednarodnih sferah, ki raziskuje vprašanje, ali je moč igrati čelo udarno kot bobne ter bobne igrati lirično kot čelo? Ali je moč igrati oboje hkrati? Ali celo preseči, spojiti in zliti kombinacije ritmov, harmonij, melodij in improvizacij? Jih skrbno oblikovati v premišljeno vizijo ter tako poslušalca popeljati iz drvečega, ponorelega sveta instantne zabave in lažnih novic v prostrano pokrajino glasbenih (z)možnosti? Odgovor je seveda pritrdilen, vendar terja sposobnosti premišljenega, rutiniranega in vsestranskega glasbenika, še posebej, če se na to misijo poda sam.

Pijammies

Pijammies je brez dvoma eno najslajših domačih odkritij zadnjih let. Ta svobodomiselna, širokogledna in predvsem izredno energična glasbena zasedba stremi k stilski neobremenjenosti in čim bolj prostemu izražanju. Fantje preigravajo fuzijo jazza, funka in fusiona, ki se napaja tako pri legendarnih Weather Report kot pri aktualnih Snarky Puppy. Spretnosti klasično in jazzovsko izobraženih glasbenikov se odražajo v izčiščenih kompozicijah, svežemu pristopu, zlasti pa neomajnemu raziskovanju. Eklektičnost in izjemna ritmičnost benda vas bosta pustili odprtih ust ali pa zazibali v plesni korak.

Vid Šketa – trobenta

Tadej Šepec – saksofon
Mark Žakelj – el. kitara

Blaž Avsenik – klaviature

Jošt Lampret – el. bas kitara

Gaj Bostič – bobni