SAYUGÁ

Aleksandar Petrov drums/tapan
Oliver Josifovski bass
Vasil Hadzimanov piano/keys
Jure Pukl saxophones/oriental flutes

Skupina SAYUGÁ sestavljajo glasbeniki iz Makedonije, Srbije in Slovenije. Skupaj bodo sestavili in pripravili repertoar, od katerih nekatere skladbe vsebujejo izvirne in tradicionalne skladbe, preurejene, aranžirane, džezificirane in/ali balkanske. Skupina dokazuje, da imata jazz in balkanska glasba skupno osnovo, iz katere naravno izhaja spektakularna nova glasba. Eksplodirajo improvizacije, balkanska melanholija, pomešana z jazzovskim vzdušjem, s posebnimi nastopi nekaterih izjemnih umetnikov, ki živijo na meji jazza in sosednje glasbe… Posebna mešanica, najboljšega iz obeh svetov, združena v opojnem zvoku, z velikimi solisti, kot sta Vasil Hadžimanov in Jure Pukl in odličnima Oliverjem Josifovskim na basu in Aleksandar Petrovom na bobnih in tapanu. (ex Balkan Jazzovic Quintet – now Sayugá)

TROKUT

Hrvaško-slovensko zasedbo poleg domačega saksofonista Jake Arha in pevke Ane Čop sestavljajo še Luka Čapeta na električni kitari, Hrvoje Kralj na električnem basu in Jerko Jurin na bobnih. Kot se danes za jazz bend spodobi, vsak izmed njih skrbi tudi za muziciranje elektronskih zvočnih tekstur. Njihov hibridni izraz, zaobjet v naslovu prvenca “Shapeless”, je fin primer modernega elektronskega jazza – ravno dovolj konservativen, da ohranja esenco jazza, in zadovoljivo raziskovalen, da tradicionalno zvočno paleto dopolnjuje s sintetičnimi zvoki, ki njihovi glasbi dajejo sodoben pečat.


Vstopnice si lahko zagotovite na KŠOK-ovi info točki v času uradnih ur (ponedeljek in petek od 14.00 do 18.00) in na dan dogodka.

Cene vstopnic:
redna vstopnica 10 €
člani KŠOK-a 5 €

Vrata odpirajo ob 2o uri. 


Program JEFF 2021:

20. 7. – DIVANHANA
27. 7. – JEFFXPERIMENT: GORAN KRMAC, BOJAN KRHLANKO – CIRCLE OF PAX, ETCETERAL
3. 8. – WCKD NATION, FREEKIND
10. 8. – MARIA MAZOTTA
17. 8. – MILAN STANISAVLJEVIĆ QUINTET, JADRANKA JURAS BAND
24. 8. – TROKUT, SAYUGÁ
27. 8. – VEJA, ČOMPE


Festivalskih dogodkov se skladno s trenutno veljavnimi ukrepi lahko udeležijo samo tisti obiskovalci, ki izpolnjujejo predpisane pogoje glede cepljenja, testiranja oziroma prebolevnosti virusa SARS-CoV-2.