JEFFXPERIMENT: GORAN KRMAC, BOJAN KRHLANKO – CIRCLE OF PAX, ETCETERAL

GORAN KRMAC – PLANETARIUM

Tubist in skladatelj Goran Krmac predstavlja zvočno-raziskovalni projekt Planetarium. Avtorjev navdih izhaja iz njegove fascinacije nad raziskovanjem vesolja, tako astronomskih opazovanj v prejšnjih stoletjih kot fizične prisotnosti človeka v vsemirju v zadnjih nekaj desetletjih, in iz dela avtorjev, ki v skrajne razmere vesolja umeščajo psihološka vprašanja. Glasbeno delo se predstavlja v obliki kompozicij za solo tubo in elektroniko, ki skušajo s spojem nenavadnega solističnega inštrumenta in tehnologije dati glasbi orkestralno izraznost in širok razpon dinamik in zvočnih tekstur. Avtor in izvajalec uporablja posebej za ta projekt razvito preprogo s tipali, občutljivimi na dotik, ki mu omogočajo intuitivno manipulacijo zvoka z razporeditvijo teže telesa preko stopal. Tako svojemu nastopu doda tudi vizualno – gibalno dimenzijo.

BOJAN KRHLANKO – Circle of Pax

Bojan Krhlanko je študiral na Avstrijskem deželnem konzervatoriju v Celovcu pri prof. Erichu Bachträglu in Klemensu Marktlu. Še kot študent je sodeloval s svetovno priznanimi jazz glasbeniki ter s skupino The Stroj redno koncertiral po evropskih ter azijskih državah.Trenutno ustvarja v številnih jazz projektih: Litošt, Minime, Igor Bezget Trio, Samo Šalamon Slo Bassless Trio, Strojmachine, Igor Lumpert Quartet, Tadej Kampl Quartet, Igor Matkovič Kvintet, BiK3 ter Cromatik 5. Je zelo kreativen glasbenik, ki vedno raziskuje področja neslišanega in je v letu 2014 izdal ploščo Pocket Music- Rise Of The Androids, ki je bila v celoti narejena na pametnem telefonu. Že več kot desetletje je eden najboljših slovenskih bobnarjev. V letu 2017 je postal tudi član legendarne zasedbe Laibach, drugače je sodeloval s pop in rock projekti, kot so Pero Lovšin Band, The Stroj, Kukushai in številni drugi.

Na JEFF-u se bo predstavil s projektom Circle of Pax, pri katerem gre za elektro-akustično, eksperimentalno, delno komponirano, a v veliki meri improvizirano glasbo. Primarno vključuje akustične inštrumente: pojavljajo se subaste bas linjie, raznorazni glitch efekti,text to speach govor ter raznolike zvočne manipulacije naših akustičnih inštrumentov.

ETCETERAL

Etceteral je nov projekt Boštjana Simona, Mareka Fakuča in vizualistke Line Rice, v katerem raziskujejo razsežnosti repetitivne poliritmične glasbe. Igro sekvenc in vzorcev dopolnjujejo z improvizacijskimi izleti skozi črne luknje znanstvene fantastike. Sintetizator zvoka DSI Evolver se brez zamika in simultano odziva tako na višino tona Simonovega saksofona, kot tudi na Fakučev udarec na bas boben. Na ta način se pojavi kot interferenca oziroma tretji element, ki vznikne iz glasbenega dialoga. Lina Rica pa s svojimi interaktivnimi vizualijami poskrbi za sinestetično izkušnjo.

 

Vstopnice si lahko zagotovite na KŠOK-ovi info točki v času uradnih ur (ponedeljek in petek od 14.00 do 18.00) in na dan dogodka.

Cene vstopnic:
redna vstopnica 10 €
člani KŠOK-a 5 €


Program JEFF 2021:

20. 7. – DIVANHANA
27. 7. – JEFFXPERIMENT: GORAN KRMAC, BOJAN KRHLANKO – CIRCLE OF PAX, ETCETERAL
3. 8. – WCKD NATION, FREEKIND
10. 8. – MARIA MAZOTTA
17. 8. – MILAN STANISAVLJEVIĆ QUINTET, JADRANKA JURAS BAND
24. 8. – TROKUT, SAYUGÁ
27. 8. – VEJA, ČOMPE