Kitarski večeri v starem mestnem jedru Kopra

Koncert klasične kitare, TILEN LANCNER, SEBASTJAN GREGO, Slovenija

Program:

Tilen Lancner

John W. Duarte – English suite, op. 31 (Prelude, Folk Song, Round dance)
(1919–2004)

Federica Lo Pinto – L´incontro
(1997)

 

Sebastjan Grego

Johan Kaspar Mertz – An Malvina, Tarantela
(1806-1856)

Johan Sebastian Bach – Chaconne
(1685-1750)

Jože Privšek – Nad mestom se dani*
(1937-1998)
tolminski ljudski – Magdalenca*, Pa plazu je lazu *

*priredil Sebastjan Grego

Tilen Lancner rojen leta 1996 v Šempetru pri Gorici. Z učenjem kitare je pričel na Glasbeni šoli Nova Gorica – podružnica Šempeter pri profesorici Vlasti Rosa. V tem času se je večkrat udeležil Mürskega festivala kitare in tekmovanja E. Mercatali v Gorici ter prejel številna priznanja. Šolanje je nadaljeval v Kopru pri profesorici Tanji Brecelj Vatovec. V 4. letniku se je udeležil glasbenega tekmovanja TEMSIG, kjer je osvojil srebrno priznanje.

Šolanje je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri profesorici Katji Porovne Silič. Leta 2019 je uspešno diplomiral iz programa glasbena umetnost, 2021 pa magistriral iz smeri instrumentalna in pevska pedagogika.

Udejstvuje se v komorni zasedbi z violinistko Katjo Dadič ter v duetu s sopranistko Rebeko Pregelj in baritonistom Markom Erzarjem.

V času šolanja je sodeloval tudi na mojstrskih tečajih s priznanimi kitaristi kot so Marcin Dylla, Dieter Hennings, Paolo Pegoraro, Adriano del Sal in Stefano Viola.

Sebastjan Grego je pričel z igranjem kitare na tolminski glasbeni šoli pod vodstvom profesorice Mirjane Antih Čebokli in šolanje nadaljeval na Umetniški gimnaziji Koper, kjer je bila njegova mentorica Tanja Brecelj Vatovec. Leta 2004 je bil sprejet na Univerzo za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, v razred profesorice Brigitte Zaczek, pod vodstvom katere je leta 2011 uspešno magistriral. Leta 2010 se je izpopolnjeval na Conservatoire National v Strasbourgu pri profesorju Alexisu Muzurakisu. Leta 2015 je izdal svojo prvo zgoščenko z naslovom Guitar Recital, leta 2018 pa zgoščenko z naslovom Landscapes. Izpopolnjeval se je na Segovia guitar academy v Pordenonu pri profesorju Paolu Pegoraru in profesorju Adrianu Del Sal. Poleg klasičnega kitarskega repertoarja se izobražuje tudi na področju jazz improvizacije.

Vstop prost.
Obvezna rezervacija vstopnic na: kitarika.vstopnice@gmail.com.

Celoten program Festivala Kitarika

Skladno z veljavnim odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v RS se lahko javnih kulturnih prireditev udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, cepljenju ali prebolelem covidu 19 (PCT pogoj).