FESTIVAL ŠELESTENJA 2023
Četrtek, 16. 11. 23 ob 19.30 / Aco Biščević in Alberto Pagani
📌 Dvorana Pokrajinskega muzeja Koper

Aco Biščević se posveča historični izvajalski praksi, kjer poje in sam sebe spremlja na klavirju ter je eden redkih na svetu, ki mu to uspeva. Alberto Pagani je mlad italijanski sodobni plesalec, ki sodeluje s slovitimi koreografi sodobne plesne scene, kot so Hillel Kogan, Paul Blackman, Christine Gouzelis in Michikazu Matsune.

▶ Vstopnina predprodaja: 7 EUR
▶ Na dan dogodka: 12 EUR

❗ Vstopnice po ekskluzivni predprodajni ceni preko Eventima: https://www.eventim.si/…/aco-biscevic…/performance.html
_______________________________________________

Aco Biščević je po študiju glasbene pedagogike na ljubljanski glasbeni akademiji magistriral na salzburškem Mozarteumu iz petja pri Elisabeth Wilke in Bredi Zakotnik ter čembala pri Wolfgangu Brunnerju. Njegova ljubezen do samospevov se je začela prav v Slovenj Gradcu, kjer je spoznal Bredo Zakotnik. Kot operni, koncertni pevec in član zbora sodeluje s številnimi najuglednejšimi dirigenti v opernih hišah ter na festivalih po vsej Evropi. Med drugim je debitiral v milanski Scali, Komični operi v Berlinu, Prinzregententheatru v Münchnu, Innsbrucku, Ljubljani, na Salzburških letnih igrah, Trame Sonore Mantova, Styriarte v Gradcu, Valle d’Itria v Martini Franci, Kraljevi kapeli v Versaillesu, Kraljevem kolidžu v Londonu in mnogih drugih krajih. Aco Biščević je priznan in cenjen kot evangelist v Bachovih pasijonih po vsej Evropi. Je ustanovitelj Akademskega pevskega zbora Aeternum Škofja Loka, ki ga je uspešno vodil in s katerim se je posvečal predvsem baročni glasbi.
Alberto Pagani je po študiju baleta v Sieni nadaljeval s sodobnim plesom, ki ga je študiral v Rimu in Salzburgu. Študij plesa je zaključil na sloviti plesni akademiji za sodobni ples SEAD – Salzburg Experimental Academy of Dance. Nastopal je v več produkcijah slavnostnih iger v Salzburgu in v drugih izjemnih produkcijah pod taktirko dirigentov, kot so Riccardo Muti, Marc Minkowski in Gianluca Capuano.

Soorganizatorji festivala: Društvo prijateljev glasbe Koper, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Pokrajinski muzej Koper in Eventim.