Center mladih Koper bo na tega leta dne praznoval 6. obletnico otvoritve, ki jo bodo proslavili s skupino DAN D na svojem novem koncertnem prizorišču, zelenici za Hišo kulture v Sv. Antonu.

VSTOPNICE:
mladi do vključno 29. leta: brezplačno
ostali: 10 EUR

PREDPRODAJA:
Tako brezplačne kot plačljive vstopnice bodo v predprodaji na voljo od srede, 15. 9., do petka, 24. 9. 2021, v prostorih Centra mladih Koper na Gregorčičevi 4. Prevzamete jih lahko vsak delovnik med 9.00 in 17.00 uro.
Brez vstopnice udeležitev dogodka ni možna!

POMEMBNO (v primeru slabega vremena):
Organizatorji vljudno prosijo, da si zagotovite vstopnico v predprodaji (ne glede na to, ali gre za brezplačno ali plačljivo), saj bo v primeru slabega vremena koncert v dvorani Centra mladih Koper, kjer je število obiskovalcev omejeno. Brez vstopnice vstop ne bo možen.

PCT
Na lokaciji izvedbe koncerta bo omogočeno brezplačno testiranje s potrdilom.

Dan D

Kljub statusu ene najpopularnejših slovenskih rock skupin, Dan D ne pristaja na preizkušene vzorce in cone udobja, svoje poslušalce z vsakim albumom in vsakim nastopom izzivajo z drugačnimi pristopi in raziskovanjem novih glasbenih prostranstev. V svoji karieri so nanizali vrsto hitov, kot so Čas, Voda, Plešeš, Počasi in podobni, s Simfoničnim orkestrom RTVSlo so leta 2009 napolnili Križanke, z akustičnim projektom Tiho osvojili slovenske gradove in se podali na popolnoma novo pot z dvojnim albumom DNA D, ki so ga mnogi glasbeni kritiki proglasili za album leta 2015. V letih 2017 in 2018 so v svojem placu za vaje izvedli uspešno anti-turnejo, ki jo je obiskalo več kot 2000 poslušalcev. Rezultat teh srečanj je album Knjiga pohval in pritožb, ki je izšel marca 2019. Dan D so zanj dobili nagrado zlata piščal za album leta, skupina pa je bila proglašena tudi za izvajalca leta 2019. Leto kasneje je zlato piščal za skladbo leta dobila še balada Ne naredi mi z istega albuma.

Dan D so:
• Tomislav Jovanović – Tokac – vokal
• Marko Turk – kitara
• Boštjan Grubar – klaviature
• Nikola Sekulović – bas kitara
• Dušan Obradinovič – Obra – bobni