Avtor:  William Shakespeare

Režija: Janusz Kica

Igrajo: Nejc Cijan Galratti, Arna Hadžialjević, Gorazd Jakomini, Žiga Udir, Gregor Prah, Žan Perko, Jure Kopušar, Peter Harl, Jože Hrovat, Lovro Zafred, Miha Nemec, Ana Facchini, Patrizia Jurinčič Finžgar, Medea Novak, Dušanka Ristić, Alma Sandifer.

Opis: V štiri stoletja stari tragediji Macbeth je svet scela potisnjen v temačnost in zlo: igra se začne s koncem vojne in konča z novo vojno, vmes se zvrstijo zločini, ki enako kot življenja nasprotnikov zakoncev Macbeth uničujejo tudi njiju sama, saj ju vse bolj razžirajo notranje stiske, strašljivi prividi in nespečne blodnje. Macbeth velja za eno najbolj radikalnih upodobitev zla v zahodni literaturi. Toda izvrstno izpisana drama o intimnem soočanju z grozo lastnih dejanj omogoča gledalcu, da se laže identificira z Macbethom kot z drugimi Shakespearovimi junaki.

Mojstrovino, ki jo je po Otonu Župančiču in Milanu Jesihu prav za novogoriško gledališče poslovenil Srečko Fišer, je na oder postavil režiser Janusz Kica, ki tragedije ne aktualizira, temveč jo predstavlja kot temačno intimno dramo, »igro o ljubezni, ki jo strast vodi k uničenju«

Gostuje Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Nakup vstopnic: Gledališče Koper