Na vrsti je oktobrska izmenjevalnica oblačil in obutve, knjig in igrač. S seboj prinaša številne lepo ohranjene in unikatne kose, poučne knjige ter zanimive igrače, hkrati pa ponuja tudi priložnost, da naredimo v svojih omarah, škatlah in policah prostor ter jih na cenovno ugoden in okolju prijazen način osvežimo. Ob bližajočih se šolskih počitnicah in hladnejših večerih pa bo še kako prijala skodelica toplega čaja ali kakava v družbi nove knjige ali družabne igre.
Naša stojnica bo čakala na vas pred Mladinsko knjigo (nasproti tržnice), v primeru dežja pa se srečamo pod streho tržnice. Zelenke in Zelenci bomo na vas čakali od 9. ure dalje ter vam z veseljem priskočili na pomoč pri sprejemu stvari oziroma iskanju specifičnih kosov. Kot že dobro veste na stojnici sprejemamo le lepo ohranjene, čiste in nepoškodovane stvari – takšne, ki bi jih tudi sami želeli odnesti domov ali podariti najboljšemu prijatelju.
Veseli bomo vaše družbe in vas lepo vabimo, da se nam pridružite v čim večjem številu. S tem boste podprli naša prizadevanja za manj potrošnje ter prispevali k okolju prijaznemu vedenju. Kot nam je letos poleti narava nazorno pokazala so prizadevanja za bolj zeleno prihodnost nujna, izmenjevalnice pa predstavljajo preprost korak naproti temu cilju.