V času uresničevanja novoletnih zaobljub vas knjigarna Libris vabi na srečanje z zdravnikom, pisateljem in spletnim vplivnežem Davidom Zupančičem.

Pogovor z avtorjem knjižnih uspešnic Življenje v sivi coni in Znanost mirnega življenja bo v torek, 9. januarja 2024, ob 18. uri v dvorani zadružnega doma v Sv. Antonu.

S tem pogovorom knjigarna Libris tudi letos nadaljuje z nizom pogovornih večerov Vse knjige vodijo v vas – Iz oči v oči z nagrajenci, v okviru katerega v Sv. Anton vabijo zanimive in odmevne goste.

Znanost mirnega življenja (založba MK, 2023)

Zaradi naporov, ki spremljajo študij medicine in zdravniški poklic, se je David Zupančič že zgodaj začel ukvarjati s čuječnostjo, učinkovito in priljubljeno metodo za obvladovanje stresa in doseganje stanja polne prisotnosti v danem trenutku. Za njim je dvanajst let raziskovanja, preučevanja in prakticiranja te metode, ki mu je, kot pravi, spremenila življenje. Knjiga Znanost mirnega življenja je zasnovana poljudno, praktično, in nas spodbuja k refleksiji, obenem pa nam ponuja uteho, da v boju z zahtevami sodobnega sveta vendarle nismo sami.

Življenje v sivi coni (založba MK, 2022)

Knjiga Življenje v sivi coni je nastala v času pandemije covida-19. V tem času je imel marsikdo o marsičem zelo veliko povedati. Nekateri so bili zelo glasni, nekateri pretreseni do dna duše, drugi samozavestni in uporniški kot še nikoli doslej. Medtem so se v bolnišničnih sobah in kirurških dvoranah odvijale težke bitke in osebne drame bolnikov. Celotno dogajanje v družbi je sprožilo nastanek izrednih razmer in napetosti svetovne razsežnosti. David Zupančič pripoveduje o tem humorno, poznavalsko in natančno.

 

Prireditev je del kulturnih dejavnosti v knjigarni, ki jih podpira Javna agencija za knjigo RS. Prireditev sta podprli tudi Mestna občina Koper in KS Sv. Anton.