Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper in Osnovna šola Pier Paolo Vergerio il Vecchio vabita 18. decembra ob 18. uri v Center mladih Koper na predstavitev tipne slikanice Slonček Bonbonček. Trideset izvodov slikanice je nastajalo tudi v sodelovanju s Centrom za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje (CVIU Velenje), kjer so poskrbeli za prilagojeno besedilo pravljice avtorice Tine Saražin.

Postajamo vedno bolj inkluzivna družba, v kateri se vse bolj zavedamo, da tudi slepi in slabovidni otroci potrebujejo knjige, ob katerih se lahko učijo. Tovrstno gradivo pa ni pomembno le za razvoj slepih in slabovidnih otrok, ampak tudi za razvoj predšolskih otrok in za vse tiste oklevajoče bralce, dislektike in priseljence, ki še ne obvladajo dobro slovenskega jezika oziroma se ga učijo. Prav pravljice so namreč poleg jezika naših staršev prvi korak v svet besed, v svet razbijanja jezikovnih preprek. V Knjižnici Koper se že nekaj let aktivno vključujemo v izdelavo tipnih slikanic, pri čemer uspešno sodelujemo z Osnovno šolo Pier Paolo Vergerio il Vecchio, CVIU Velenje, Zvezo slepih in slabovidnih Slovenije ter mnogimi drugimi ustanovami. Pred nami je tako že druga tipna slikanica, tokrat z naslovom Slonček Bonbonček. Besedilo za slikanico je prispevala prav naša sodelavka Tina Saražin.

Poleg avtorice Tine bo večer ob predstavitvi tipne slikanice obogatila inkluzivna pedagoginja Ina Sulič, ki je pripravila prototip tipne slikanice. Prevzela je tudi koordinatorsko taktirko izdelave slikanic, ki so jih ustvarjali učitelji Osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio. Večer bo z glasbo začinil kantavtor Lean Kozlar – Luigi, vse skupaj pa bo v celoto povezala moderatorka Lara Pirc.

Vabljeni, 18. decembra ob 18. uri v Center mladih Koper!