PROGRAM:

Giuseppe Tartini, Francesco Bonporti, Johann Sebastian Bach

MOJCA JERMAN

Mojca Jerman je baročna in klasična violinistka. Pred kratkim je zaključila podiplomski študij baročne violine v razredu profesorja Enrica Gattija na glasbenem Konservatoriju v Bologni.

Pred tem je študirala na ljubljanski Akademiji za glasbo, kjer je bil njen profesor Vasilij Meljnikov. V času študija se je eno leto izobraževala na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu pri profesorici Priyi Mitchell. Za umetniške dosežke med študijem je prejela študentsko Prešernovo nagrado.

Nastopa predvsem kot komorna in orkestrska glasbenica. Je stalna članica dveh komornih zasedb; baročnega tria Ensemble Tacet s flavtistko Katarino Nagode in čembalistko Martino Okoliš in klavirskega tria Rêverie s pianistko Tanjo Činč in čelistko Katarino Leskovar. Poleg tega sodeluje z Ansamblom Antiphonus iz Zagreba, ansamblom Harmonia Concertans pod umetniškim vodstvom Domna Marinčiča in je občasna članica orkestra Insula, ki deluje v Parizu. Udejstvuje se tudi v različnih slovenskih orkestrih.

Svoje znanje rada nadgrajuje in utrjuje na dodatnih seminarjih in akademijah. V preteklosti se je udeležila več različnih orkestrskih akademij, kot so Cuban-European Youth Academy, Accademia Haydn in Dartington International Summer School Orchestra. Je prejemnica italijanske nagrade Il Premio Nazionale dell Arti 2021 v kategoriji stare glasbe.

PETER KAISER

Peter Kaiser je reden gost na domačih odrih. Po uspešni diplomi je leta 2020 zaključil še magistrski študij v razredu prof. Igorja Škerjanca v Ljubljani. Pogosto sodeluje z Egonom Mihajlovićem na koncertih stare glasbe, v simfoničnem orkestru RTV Slovenija in orkestru Slovenske filharmonije. Z orkestrom slovenske vojske je pod vodstvom dirigentke Andreje Šolar izvedel dvojni koncert D. Maslanke za violončelo in flavto.

Dodatno se izobražuje na mojstrskih tečajih pri domačih in tujih mentorjih, kot so Alban Gerhardt, Philipe Muller, Denis Shapovalov, Torleif Thedéen, Johannes Moser, Reinhard Latzko itd.

Med drugim je nastopil tudi v okviru cikla solističnih recitalov, ki ga prireja Akademija za glasbo v Ljubljani, na Ljubljana festivalu, na festivalu Lent, festivalu Bled in na festivalu Nei suoni dei luoghi v Italiji.

Je nagrajenec več domačih in mednarodnih tekmovanj tako solo, kot z različnimi komornimi zasedbami.

VSTOP PROST!