Vabljeni na mrtvaški zakrament, 23. januarja ob 19:30, ko bo med stenami dvorane sv. Frančiška Asiškega odmevala predstava v nastajanju skupine Trup/a; Mrtvaški ples.

🦴 Mrtvaški ples bo vizualno počaščen s projekcijo, glasbeno pa s suverenimi zvoki lokalne skupine Peška, ki bo dogodek slavnostno zatvorila s koncertom. Pridite in bodite priče vseprisotnemu nauku Sizifovemu.

* 𝗧𝗿𝘂𝗽/𝗮
Skupino v tokratni zasedbi predstavljajo Vid Karlovšek, Hannah Koselj Marušič, Urša Majcen, Martin Mikolič, Nela Poberžnik in Lenart Sušnik (v popolni zasedbi še Hana Meško).

Njihovo izvorno stično točko predstavlja antologija 𝘉𝘰𝘨 𝘴𝘪 𝘨𝘢 𝘥𝘳𝘬𝘢 𝘯𝘢 𝘯𝘢𝘴, tokrat pa se vračajo z novo idejo za multimedijsko poetično predstavo v nastajanju, osnovano na necenzuriranem mladem pesniškem izrazu, gledališkem konceptu mrtve besede, ter v navezavi na hrastoveljski Mrtvaški ples.
Pričakuješ lahko sizifovsko groteskno preizpraševanje kulturne identitete, dediščine, absurdnosti človeške narave in smrti, s posebno glasbeno in vizualno spremljavo, v objemu cerkvenih zidov sv. Frančiška Asiškega.

* 𝗣𝗲𝘀̌𝗸𝗮
Peška je koprska zasedba, svoj žanr opredeljuje kot “𝘯𝘦š𝘵𝘰 𝘧𝘶𝘯𝘬”. Poslušalčevo pozornost najbolj pritegne njihova glasbena izvirnost, ki jo pri obalnih mladih glasbenih sestavih že vrsto let pogrešamo in so žanrsko tako posebni, da suvereno izstopajo iz glasbenih trendov, ki jih dandanes poimenujemo “glasba za mlade”.

(https://www.facebook.com/levodesnopreckaj).

Dogodek omogočajo MO Koper, ZMKT Koper in Zavod Trite.