V sklopu Pokrajinskega muzeja Koper deluje Galerija moderne in sodobne umetnosti (Kidričeva ulica 23a), ki je namenjena občasnim razstavam.
Več na: https://www.pokrajinskimuzejkoper.si/ 

 

Pod okriljem Obalnih galerij Piran deluje Galerija Loža Koper (Titov trg 1). Nahaja se v prvem nadstropju mestne lože, s pogledom na osrednji mestni trg.
Več na: http://www.obalne-galerije.si/

 

Obalne galerije Piran upravljajo tudi z Galerijo Meduza Koper (Čevljarska ulica 34). Prodajna galerija s štiridesetletno tradicijo ima tudi razstavni program.
Več na: http://www.obalne-galerije.si/    

 

Ob morju, natančneje ob Kopališkem nabrežju, si lahko ogledate galerijo na prostem. Na obzidju ob Bastionu je bila leta 2015, ob 15. obletnici Gledališča Koper, postavljena prva tovrstna celoletna razstavna ponudba na Obali. Septembra 2018 se je Galerija ob morju preimenovala v Galerijo Luke Koper.
Več na: https://www.gledalisce-koper.si/sl/o-gledaliscu/galerija-ob-morju/

 

Kidričevo ulico pa v letu 2022 krasi razstava fotografij priznanega lokalnega fotografa Jake Ivančiča, na katerih so med drugim utrinki vodnih aktivnosti v sklopu parka vodnih športov Active Koper, pohodnikov na Slavniku, Goliču, v dolini reke Dragonje, ob Vanganelskem jezeru, v Škocjanskem zatoku, ob slapu Veli Vir in na pohodniški poti Pomjanska pravljica, kolesarjev v Hrastovljah, v Kubedu in Podpeči ter plezalcev na osapski steni.